TW
0

La Coordinadora de Camins de Menorca està oberta a tothom, cada vegada sóm més, i ara l'integram dotze entitats, associacions i col·lectius, tots usuaris habituals dels camins, que estimam i defensam els camins públics.

Des de que ens vam ajuntà, fa sis anys, amb l'idea de tenir una sola veu davant les administracions i ajuntar esforços per aconseguir els objectius marcats, hem recuperat uns quants de camins públics que estaven tapats per la vegetació, hem organitzat i donat vàries xerrades de la problemàtica i solucions dels camins, hem tingut moltes, però moltes reunions i anirem a les que facin falta, amb el Consell insular de Menorca i els ajuntaments, responsables de la situació dels camins públics i de clarificar les titularitats dels camins de Menorca.

Cada vegada hi ha més gent que té clar que hem de recuperar i obrir els antics camins públics. Aquesta és l'idea de tots els que formam part de la Coordinadora de Camins de Menorca, que els ajuntaments clarifiquin les titularitats dels camins de Menorca i facin l'inventari de camins públics, però de moment no hi ha manera, els manca voluntat i decisió per posar-s'hi de ver. Per llavors anar-los recuperant i obrint per l'ús públic.

Diferents entitats i la Coordinadora de Camins de Menorca, hem recuperat uns quants de camins públics, amb il·lusió i ganes de fer feina per un bé públic i per a que poguessin ser emprats per tothom. El Camí de Sa Barrerassa, el Camí de Tordonells, el Camí Ses Planes, el Camí Vell de Fornells, el Camí de la Reina, el Camí de Llumenes,... són camins públics que estaven oblidats i totalment tapats per la vegetació. D'acord amb l'ajuntament titular del camí públic corresponent, els recuperàvem i s'obrien els camins, amb l'esforç, constància, col·laboració i ajuda de molta gent que de manera voluntària aportava una part del seu temps lliure a favor dels camins públics de Menorca. Aquests camins anomenats són l'exemple de com ens sentim al cap d'uns anys al tornar-hi a passar, decebuts, enganats, impotents,... davant la manca de manteniment dels ajuntaments, llevat de qualque actuació aïllada.

Recuperàvem i obríem els camins, però l'acord era que els ajuntaments els havien de mantenir. Però no, igual que la resta de camins públics, molt més els d'ús no motoritzat com els recuperats, no reben ni una actuació de manteniment anual, la vegetació els està tornant a tapar i el resultat és l'abandó dels camins públics, l'únic accés lliure i legal al medi natural.

A la nostra carta als Reis Mags (ajuntaments i Consell) els demanam, voluntat i decisió per a que clarifiquin les titularitats dels camins de Menorca i, també que al manco, els camins rebin una actuació de manteniment anual.

Bones Festes de Nadal i un millor Any Nou, amb salut i camins, molts camins.

COORDINADORA DE CAMINS DE MENORCA