TW
0

Llucia Pons
No seria tan difícil tenir la ciutat que volen els ciutadans si a més d'atendre a les necessitats bàsiques de la ciutat es tinguessin en compte també els desitjos dels ciutadans.

Amb freqüència s'alcen carrers per millorar les infraestructures, i de no ser així el caos regnant indignaria amb raó als veïns. L'asfalt, l'enllumenat, tenir aceres decents també preocupen a la gent. Però el fet de desitjar una ciutat més bella no s'entén com una necessitat sinó com un capritx.

De propostes n'hi ha prou, i ben segur que no són tant difícils de complir si es fa amb empeny. La secció que es publica en aquest diari quasi cada dia, "Rincón del lector" va plena de peticions, a vegades fins i tot súpliques, per tenir una ciutat més neta, consells per millorar la vida al carrer o fins i tot propostes de solucions a problemàtiques argumentades. Són una mostra del que pensa la gent. Posem també el cas de l'any 1908 quan els maonesos i maoneses van sembrar arbres a molts carrers, una autèntica festa que mostrava el goig que sentien al veure Maó més verd.

D'idees no en falten i potser les que més es destaquen són les dels arquitectes. Aquest és un col·lectiu que a més de la seva feina s'ocupa també pel bé de la ciutat, demostrant no tan sols coneixement sinó profunda reflexió entorn de la ciutat. Els arquitectes estan al dia amb les seves propostes i a més tenen en compte el futur de la ciutat.