TW
0

Francesc Fèlix
Aquest any celebrem el cinquantenari de la fundació de Joventuts Musicals de Maó. Per aquest important efemèride hem programat una ambiciosa xarxa de concerts diversificada en tres camps: la Temporada regular, que es perllonga durant l'hivern, primavera i la tardor, el Festival de Música que té lloc a l'estiu i l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca, que manté una programació contínua durant tot l'any. Aquestes tres facetes de la nostra feina es complementen entre si, tot permetent mantenir una àmplia i diversa oferta musical on hi tenen cabuda músics de totes les edats i nivells, amb el segell de qualitat garantit.

Estem a pocs dies d'encetar la Temporada Regular, que aquest any té un caire més menorquí que mai. La programació que hem preparat es basarà en els concerts de producció pròpia amb una participació activa de músics professionals menorquins, o que treballen a Menorca, juntament amb altres propostes que creiem són prou interessants, i també donarem entrada als alumnes més avantatjats del Conservatori. En total seran dotze concerts dels quals només tres seran de la gira que organitza Joventuts Musicals d'Espanya. Tots aquests concerts tindran lloc a l'Orfeó Maonès on hem canviat el dia i hora habitual de la setmana passant-lo als divendres a les 20.30 hores. Aquests concerts, tenen caràcter gratuït i compten amb el suport especial de l'Obra Social de "Sa Nostra", del Consell Insular i de l'Ajuntament.

El primer d'aquests concerts serà aquest divendres dia 30 de gener amb la presentació del "Trio Albertí" amb Martí Guasteví i Jordi Casas, clarinets i Laura Guasteví, fagot.

El mes de febrer tindrem dos concerts: el del dia 13 a càrrec de la violoncel·lista Míriam Fèlix amb Isabel Fèlix, al piano; el dia 27 el concert el donaran quatre professors del Conservatori: Francisco Royo, trompeta, David Francés, trompa Miquel Llario, trombó i Guillem Busquets, piano.

El més de març hi haurà tres concerts: el dia 13 actuarà el duo format per Alma Olite, violí i Denis Lossev, piano pertanyent al cicle de Joventuts Musicals d'Espanya; el dia 20 actuaran de nou professors del Conservatori: Xavier Tortosa i Guillem Busquets, piano, Salvador Esteve i Eva Febrer, violins, Jaume Fabregat, viola i Álvaro Cardona, violoncel; el dia 27 actuarà el duo José Manuel Álvarez, violí i Andreu Riera, piano, ambdós professors del Conservatori Superior de Palma.

El més d'abril també tres concerts: el primer serà dia 3 amb la presentació del quartet de corda "Artis Iter", del cicle de JME; el dia 17 la soprano mallorquina Maia Planas amb Xisco Blanco al piano; el dia 24 actuarà el Quartet Aguinaga.
Pel mes de maig tindrem: el dia 8 l'actuació del guitarrista Kresimir Bedek, del cicle de JME, i hem reservat els dies 15 i 23 per l'actuació dels alumnes del Conservatori.

A partir del mes d'octubre també es preveuen sis concerts amb la mateixa línia, tot i que encara no s'ha acabat de confeccionar.

Esperem, idò, que aquesta programació de la Temporada regular inciti l'interès del públic que a fi de comptes és a qui va destinada aquesta "moguda" musical, tan habitual a la nostra ciutat.