TW
0

Francesc Antich ha decidit prescindir d'Unió Mallorquina com a soci de govern. Ja era hora!

No sé ara quines conseqüències tindrà per a la governabilitat de les illes, de Mallorca, o de Palma, que eren els tres àmbits principals del pacte, però, ja era hora!

No sé si UM i PP s'aliaran per fer la vida impossible al govern a aquestes institucions, però ja era hora de fer fora Unió Mallorquina!

En aquest temps de dissolució de les grans ideologies, en aquest temps sense idees força que puguin mobilitzar la societat, en aquest temps de progressiu desprestigi dels polítics professionals i de les institucions, una de les fites per les quals es pot lluitar és la de l'honestedat, la modèstia, l'austeritat, en l'acció política. Mai no generalitzaré en aquesta qüestió, perquè seria injust fer-ho.

No obstant, hi ha fets objectius davant els quals hem d'obrir els ulls. L'anterior govern, fet entre el PP i UM, va ser un niu de corrupció, d'ús del càrrec per a enriquiment personal, per a delinquir.

Els casos són públics i nombrosos, i afecten per igual alts càrrecs i dirigents del Partit Popular con d'Unió Mallorquina. En el darrer cas, la pràctica totalitat de càrrecs dirigents.

Això s'ha sabut obertament durant la present legislatura, quan el govern estava en mans del pacte PSOE-Bloc-UM. Des del primer moment que s'havia sabut l'envergadura de la corrupció, el Bloc havia demanat la sortida dels corruptes.

Compartir govern, asseure's a la mateixa taula on es prenen decisions, ésser companys de viatge de persones que són presumptament corruptes al final acaba contaminant la part sana del conjunt. Davant la generalitat de la gent, no hi ha distinció.

Davant la gent més informada, es compartia govern amb els corruptes per no perdre la cadira. Segons el meu parer, Antich i el PSOE han allargat massa aquesta situació.

Únicament han reaccionat quan la policia ha detingut 15 persones més, la majoria dirigents també d'UM, en l'operació Voltor, per corrupció política. Algú es pensava que, perquè governaven amb el PSOE i el Bloc, aquests dirigents i adlàters d'Unió Mallorquina havien deixat de ser corruptes?

Els jutges diran si els corruptes ho eren per benefici propi, o si també hi hem de sumar una trama per al finançament il·legal del partit, la qual cosa encara seria pitjor. Ara només puc dir que ja era hora! Ja era hora que ens féssim enfora d'aquesta gent.

Que s'enfrontin ells amb la justícia. Que si dins UM hi ha una part bona (que estic segur que hi és), que sigui aquesta que regeneri el partit. I si hi ha d'haver eleccions anticipades, que hi hagi eleccions anticipades.