TW
0

Jo em pensava que amb el cas Palma Arena ja s'arribava als darrers capítols dels casos de corrupció que han protagonitzat alts dirigents d'UM i PP durant els anys del Govern de Jaume Matas. Jo em pensava que ja no hi quedava ningú per imputar. Està clar que m'equivocava. Aquests dies passats, la policia ha obert una altra batalla contra la corrupció política i l'ha batiada com Operación Bonsai. He de dir que els literats que posen títol a aquestes històries són ben enginyosos, quasi podria ser un nom ideat per Monzó. Prest ja no els quedaran paraules, als policies.

Bé, la setmana passada es va detenir a Sainz de Baranda, exdirector general de Tributs del Govern Matas, Joan Pol, un altre alt càrrec del PP, i una partida d'individus que han estat acusats de malversació de diners públics, frau a l'Administració, suborn, prevaricació, i no sé quantes coses més. Sainz de Baranda havia de ser un dels homes forts de l'actual direcció del PP, elegit per Bauzà perquè portés la presidència del Comitè d'Ètica del PP (no podien trobar una persona més indicada).

Bauzà, que fa uns dies havia declarat "Matas és el passat" ha tardat quatre dies per suspendre de militància als encausats, finalment ha hagut de cedir davant l'evidència tot i que va declarar que no prendria cap decisió fins que no es dictessin mesures cautelars. No ha donat de baixa del PP a tots els nous imputats, i ha manifestat que no prendria cap decisió en aquest sentit. El núvol de corrupció política provocat per l'evaporació de les gotes de suor freda dels dirigents del PP i d'UM que tenen obertes causes de corrupció és quasi més extens que aquesta massa de cendres volcàniques que pot provocar un nou caos econòmic a Europa.

Els experts ja diuen que l'erupció de l'Eyjafjallajokull, o repetiré: Eyjafjallajokull, pot durar setmanes i mesos. No hi vull pensar. Enguany, que semblava que la temporada turística seria bona, només falta que l'espai aeri europeu quedi col·lapsat. Ja sortirà la portaveu del Partit Popular que dirà que l'erupció de l'Eyjafjallajokull és culpa d'en Lázaro Criado. Un bon amic sosté que l'esclat de l'Eyjafjallajokull (a veure si ens l'aprenim) és el planeta que rebenta pels quatre costats. Ja pot ser, ja pot ser.