TW
0

Sí, sembla que la temporada és aquí
És curiós veure com l'Associació de Veïns de Cala En Blanes es queixen de l'estat de la seva urbanització mitjançant una carta al director. Des de que soc Regidor de Turisme i Urbanitzacions hem tingut nombroses reunions, sempre que m'ho han demanat hem parlat i he procurat atendre les seves peticions, sempre dins les nostres possibilitats. És cert que hi ha molta feina per fer. Feina que si s'hagués fet des de fa uns quants anys, ara no estaríem parlant del mateix.

Es queixen de que no tenen carril bici a la carretera i saben perfectament que estem pendents d'unes expropiacions (tràmits que no es fan en dos dies). Sembla ser que aquesta és una de les seves prioritats, sincerament crec que es fa difícil de pensar que amb totes les necessitats que tenim vulguin posar aquesta com la primera. Diuen: "ha passat un altre estiu i seguim sense..." Per la meva part només he passat un estiu com a Regidor! Els altres hauran de reclamar als que estaven abans que jo, no?.

Però és igual, pel que veig ara el que els interessa és fer veure que l'actual Ajuntament és el pitjor i el que menys es preocupa per les urbanitzacions.

Es demanen on son els doblers del préstec FOMIT. Estan on han estat sempre, perquè aquests diners (afortunadament) no es poden tocar si no hi ha certificacions d'obres. Això és molt greu, es fan una pregunta, en la que la gent que ho llegeix pot pensar malament i poden crear dubtes sobre la nostra gestió. El projecte de Cala en Brut ja està redactat, com saben, i estem pendents de la finalització del projecte de la Plaça Espanya de Los Delfines per a convocar una reunió amb els veïns i Associacions per explicar-ho.

A la seva carta fan referència a una sèrie d'actuacions que diuen que necessita Cala en Blanes perquè tengui el millor aspecte possible. Sembla que no s'han donat compte de les millores que s'han fet a Cala Forcat i semblen no recordar que les seves urbanitzacions han estat de les més afavorides els últims anys amb projectes: el Palmeral, la nova església, la nova oficina d'Informació i seu de la Policia.Els projectes abans mencionats de Cala en Brut... La memòria és feble quan convé. Parlen de que per aquest Ajuntament les urbanitzacions han deixat d'existir. Crec que vostès no han donat una volta per les urbanitzacions de Ciutadella fa molt de temps, perquè també existeixen altres urbanitzacions que no són la seva. Mirin, a Cala Morell s'està fent el projecte de Fra Bernat i properament es farà la primera fase de la nova xarxa d'aigua potable, a Cala Blanca s'ha millorat el Passeig Comercial, s'està acabant el soterrament del cablejat de Telefònica i s'ha adjudicat el projecte de la Zona Verda de la Platja, a Sa Caleta també s'ha aprovat el projecte de la Zona Verda, a Cap d'Artrutx s'està acabant de reconstruir la paret i la voravia que va destruir el temporal de l'any passat i a partir d'octubre començarà la millora del Passeig del Lago, a Serpentona s'estan arranjant zones verdes i millorant les places de pàrquing, a Sa Farola s'ha millorat la paret que limita la carretera amb la platja, s'ha eliminat un tros perillós del nou passeig marítim i amb el nou Pla E es dotarà d'il·luminació. S'ha fet un repàs de la senyalització horitzontal a la majoria d'urbanitzacions.

Des de fa tres mesos disposem d'una brigada del SOIB que és la encarregada de fer totes aquestes feines, fins ara no teníem més recursos que el personal del que disposa la brigada de Serveis Generals i, evidentment, no és suficient per poder satisfer totes les necessitats.

A partir del mes de maig disposarem d'una nova brigada de quatre persones que es dedicaran exclusivament a les urbanitzacions durant tota aquesta temporada. Amb aquest nou reforç farem els treballs de manteniment: voravies, zones verdes, baixades de platges, escales...Aquesta brigada és possible gràcies al conveni de col·laboració amb la Fundació de Discapacitats.

És normal que vostès es preocupin per casa seva, però nosaltres ens hem de preocupar de totes les cases.

Vull acabar recordant que sempre estic a la seva disposició i si ara no es poden fer totes les coses que ens demanen, han de tenir paciència "un estiu més". Poden estar segurs que estem fent tot el possible, dins les nostres possibilitats, per a millorar, no tan sols la imatge de les urbanitzacions, sinó també les infraestructures de les mateixes.

Sente Fontestad
regidor de Turisme i Urbanitzacions

Pasos de cebra
y la mala imagen
Creo que es la tercera vez que dirijo por este medio mis quejas al ayuntamiento de Mahón y lo seguiré haciendo tantas veces como haga falta, hace unas semanas vi en este diario al alcalde y los responsables de urbanismo de Mahón paseando por una zona de Mahón en la cual se habían hecho mejoras? Dígase J. Clavé o J.Quadrado, por la cara que ponían se les veía orgullosos por las mejoras? Yo les invito a darse una vuelta por Vasallo, tramo entre las rotondas de La Salle y el Instituto, verán que sólo hay un paso de peatones, mal colocado y la pintura en pésimas condiciones.

Los coches cuando salen de la rotonda del Instituto ya pasan por ahí a una gran velocidad y no digo nada en el resto de la calle, creo que es algo inadmisible y preocupante que en una calle por donde pasan decenas de estudiantes cada día, se permita ir a esas velocidades, cuando vayan a darse el paseo, si es que lo hacen, verán que no hay ni una señal de limitación de velocidad. De la imagen, que decirles, que aprovechen el paseito y verán las aceras levantadas por los árboles, baldosas rotas, hierbas por todo, suciedad, en fin una auténtica porquería, la calle de entrada a Mahón, lo primero que ven los viajeros que vienen del aeropuerto, sencillamente, no entiendo tanta dejadez. Tomen nota señores, las elecciones están próximas.

Angel Salmeron Alcayde
Maó