TW
0

Un any més, i ja en van quatre temporades, tornam a brindar al públic una manera diferent de gaudir de la cultura. Des que l'Ajuntament des Migjorn Gran va engegar la iniciativa dels "Dimarts as Migjorn", s'organitzen tot un ample ventall d'activitats culturals.

A partir de dimarts, gràcies a l'Ajuntament des Migjorn Gran i la col·laboració del Centre d'estudis Locals d'Alaior, s'ofereix a qualsevol interessat la possibilitat de gaudir de la Ruta Francesc d'Albranca 2010.

Al llarg d'una hora i mitja, els migjorners i els visitants podran conèixer de prop diferents llocs a on Francesc Camps i Mercadal, Francesc d'Albranca, hi va viure al llarg de la seva vida.

A l'estiu de 2007 vam iniciar aquesta ruta que demà torna a brindar una alternativa cultural singular. Qui participi en aquesta activitat cultural coneixerà la figura de Francesc Camps i Mercadal, d'un dels intel·lectuals de més renom de la nostra illa, i descobrirà el poble des Migjorn Gran.

La ruta té el seu punt de trobada a la Biblioteca pública des Migjorn Gran. Davant la biblioteca s'inicia la ruta amb una introducció sobre la biografia de Francesc d'Albranca.
A continuació ens dirigirem a la casa de Francesc Camps Mercadal. Aquí coneixerem la seva personalitat i la seva proximitat als malalts i als seus veïns.

De camí al cementiri, volem destacar la tanca de la Creu del Pujolet de Binicodrell i la importància de la creu com a símbol en la vida del metge migjorner.

Després ens dirigirem al cementeri municipal per visitar la caseta del Metge Camps i la seva família. Coneixem el pes social de la família Camps Riudavets en es Migjorn Gran i s'explica què és i significa el mil·liari.

Sortint del cementiri, anam a la Vinya des Metge Camps, lloc a on es parla de la descoberta del tresor que guarda el Poble i de la figura de Francesc d'Albranca com a folklorista. Es destaca la importància del Pi d'en Llorens.

De tornada, ens aturam davant el Centre educatiu Francesc d'Albranca per recordar la seva obra i la seva figura com a intel·lectual, com ha estat recordat i la seva relació amb la revista "Llum Nova" i Andreu Ferrer Ginard.

La visita acaba a la biblioteca pública, a on s'explica la seva posada en valor del fons de Francesc d'Albranca i la importància cultural dels seus documents i llibres. Enguany, com en les altres ocasions, els responsables de les visites guiades ho són dos migjorners excepcionals, Miquel Pons Portella i Magdalena Pelegrí Moll.

L'hora de trobada davant la Biblioteca Pública des Migjorn Gran és a les 19.30 h. L'activitat és gratuïta. La ruta se celebrarà els dies 6, 13, 20 i 27 de juliol, i els dies 10, 17, 24 i 31 d'agost.

El Centre d'Estudis Locals vol agrair, una vegada més, a l'Ajuntament des Migjorn Gran el seu interès per donar continuïtat a aquesta iniciativa cultural, així com a totes les persones que d'una o altra manera hi participen. A tots, moltes gràcies per ajudar a donar a conèixer la nostra cultura i el nostre patrimoni cultural.