TW
0

Demà s'obrirà oficialment una nova zona verda, a Alaior. En realitat, la zona verda ja hi era, però hi era en forma de parcel·la plena d'herba, fems, deixalles, peltret. O sigui, una zona perduda. Ara, aquell solar s'haurà transformat en un espai nou de relació entre la gent, principalment el veïnat de la zona. Aquest cop ha costat que s'acabessin les obres, les llargues temporades de pluges que hem tingut a l'hivern poden explicar una part del retard, l'altra ja és degut a circumstàncies diverses, diguem-ho així.. No obstant, finalment tot arriba i ja podem dir: ara va de bo! I tant! Aquesta zona verda, aferrada a la façana posterior de l'escola infantil Es Pouet, multiplicarà el seu valor. En primer lloc, com a pati exterior (però tancat del carrer) per a tots els fillets i filletes que van as Pouet.

En segon lloc, com a zona de convivència ciutadana per als residents en aquest nou barri que s'ha creat en els darrers deu anys i que no tenen cap zona de referència comuna. En tercer lloc, com a zona d'esplai general, atès que al parc s'incorporen diferents zones d'ús: taules i bancs, jocs per gent gran, jocs infantils, zones de petanca, etcètera. És clar, haurem d'esperar que creixin els arbres i es desenvolupin els arbusts per a què la zona sigui realment verda. Després ja es tractarà de veure quin ús en fem. Un bon ús ha de comptar prèviament amb una valoració social positiva d'aquests espais, i de la necessitat de sentir-nos responsables davant la comunitat.

La inversió que ha suposat la creació d'aquest nou espai ha estat possible mercè la convocatòria del Pla E. Potser, només és un apunt, la pròxima acció que s'haurà de fer, i de la que es va parlar inicialment, és la de crear una entrada al carrer, que es pugui obrir el matí i tancar el vespre, com una manera de preservar millor l'espai que s'ha creat.