TW
0

Sembla com si el món s'hagi aturat. El dia s'ha despert amb temor. El sol descriu lentament el seu arc sobre l'Illa. Els moixos jeuen al portal del pati, insensibles a les emocions dels humans. Sembla com si no hi hagi cap altra cosa en el món. Sembla com si no hi hagi crisi (crisi econòmica, i d'idees). Sembla que la vida s'ha aturat en un punt mort, en un forat negre universal. L'enamorat ha cridat a l'enamorada: avui no podrà ser.

El pare ha dit als fills: ho deixarem per un altre dia. El meu amic Fermí ha pactat que farà la festa demà, si no hi ha res de nou. Les platges es buidaran abans d'hora. Els bars s'ompliran com en un dia de festa patronal. S'han pactat canvis de guàrdia. Avui per mi demà per tu. Quid pro Quo. Algú maleirà el moment en què pactà la cita inajornable. La indústria de l'oci tremola.

Les carreteres es buidaran quan arribi l'hora. Quan arribi l'hora. Els carrers es buidaran quan arribi l'hora. Quan arribi l'hora. Quedarem per un altre dia. Res no ens ha de distreure, ens hi juguem no sé què. Els periodistes sortiran a la caça de la notícia: la fotografia de l'eufòria o el rostre de la decepció. Semblarà que ens hi va la vida. Les botigues tancaran abans que arribi l'hora. Abans que arribi l'hora. Avui han començat les rebaixes i haurà estat gairebé un dia normal. En un altre any hauria estat notícia de portada. El petroli continua matant l'oceà, i res.

La fam continua matant continents sencers, i res. Els països civilitzats continuen fent negoci amb la venda d'armes a pobles en guerra, i res. El planeta segueix el seu camí inexorable cap a la desolació, i res. Quan arribi l'hora, res no ens importarà. Quan arribi l'hora semblarà que no existeix cap altra cosa. Mireu l'agenda del diari. Qui va dir que transformaríem la societat? Qui ho va dir? Fa temps que tenim el punt mort posat. Quan arribi l'hora, la televisió. Quan arribi l'hora, el futbol. Res més. Res més?