TW
0

La comunicació en els homes i les dones és molt distinta. Mentre que els homes solen tancar-se en el seu interior, les dones gaudeixen expressant els seus sentiments. Per què els homes xerren tan poc i les dones a vegades arriben a ser tan verborreicament cansades?

Les dones utilitzen un major número de paraules que els homes, però el seu significat és molt més indirecte i superficial, ja que les fèmines empren tot un llenguatge no verbal importantíssim en la seva manera d'entendre la comunicació. Contràriament, els homes, utilitzen un llenguatge molt més directe i amb menys expressions facials o corporals.

Aquestes diferències en la comunicació poden arribar a desencadenar discussions en les parelles: l'home es queixa que ha d'endevinar el pensament de la dona, mentre que aquesta es queixa de la poca emotivitat que expressa l'home. Els homes per norma general utilitzen frases concises i directes, mentre que les dones les empren indirectes i llargues. Dones, un consell, si voleu comunicar-vos amb un home, haureu de deixar-lo acabar el seu discurs, si no ho interpretarà com un atac. Les dones que saben esperar que acabi l'exposició verbal dels homes solen ser més acceptades pel sexe contrari que aquelles que constantment interrompen el discurs del mascle dominant, d'una manera exageradament verborreica i repetitiva, com si d'un galliner es tractés. Només els homes són capaços d'estar en silenci durant un llarg temps, sense que cap membre del grup es senti incòmode, això sí, si tots els membres són mascles. Homes, un consell, si voleu atracar-vos a una dona (no només físicament), haureu de escoltar-les, encara que no cerqueu cap solució als seus problemes, només callar, assentir activament i recolzar-les. No és tan difícil.

I és que, si els homes arriben a entendre que escoltar no significa estar mirant el futbol mentre sentim de fons alguna veu llunyana, i que les dones, si s'ho proposen poden estar més de mitja hora sense xerrar i donar ordres de les coses que s'han de fer i no es fan, la comunicació entre les parelles milloraria satisfactòriament.

------
patrismoncada@hotmail.com