TW
0

El passat dimarts, dia de Sant Llorenç, nit de les llàgrimes en el firmament, ens vam reunir, a la terrassa de la biblioteca pública, artistes i propietaris de cases que han de prendre part en la segona edició d'Aloart. L'objectiu de la reunió era acordar els darrers detalls de l'esdeveniment i fixar en allò possible el recorregut final del cap de setmana. La veritat és que l'any passat ens van sorprendre els bons resultats del que era la primera edició. Totes les persones que hi van participar: els propietaris que deixaven les seves cases, els artistes que hi posaven la seva obra, els espectadors que passejaven amb l'interès de la descoberta, van fer possible una experiència feliç. És precisament aquesta impressió de satisfacció compartida que ens va animar a convertir-la en edició anual. Una edició que tindrà lloc els dies 27 i 28 d'agost.

Com és sabut, la primera experiència d'art a les cases a Menorca va tenir lloc a Migjorn Gran amb la Migjornale, que tindrà lloc aquest precís cap de setmana, va continuar Ferreries amb els Fosquets d'Art, que van tornar fer el cap de setmana passat. L'any passat ens vam afegir-hi Mercadal, amb Vesprades d'Art, Fornells, amb Art al Nord, i Alaior, amb Aloart.

Enguany s'hi ha sumat també Ciutadella. Aquest estiu mateix, la coincidència farà que siguin cinc les convocatòries. Si és així és perquè l'esforç que representa una organització prou complexa es veu compensat amb escreix pels resultats: la creació d'espais ciutadans de relació comunitària, la creació d'al·licients culturals i artístics que mobilitzen la comunitat, la projecció del nom del poble que convida als altres a la visita. Dintre d'uns dies ja farem la presentació de l'edició d'Aloart d'enguany, amb les seves novetats, amb la relació de participants, mentre això no arribi valguin aquestes paraules per a destacar les energies dels artistes que han decidit prendre-hi part.