TW
0

Joventuts Musicals de Maó té el plaer de presentar al públic que tengui a bé donar-se cita divendres dia 3 de setembre a les 21 hores al Teatre Principal de Maó la cantata Transatlàntida interpretada per l'Escolania de Ciutadella amb l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca, sota la direcció de Corretja Genestar, creadora i impulsora d'aqueta coral infantil que ens honora presentar a la nostra ciutat en un concert que forma part dels actes culturals que l'Ajuntament ha programat per les Festes de Gràcia. Amb text de Miquel Desclot i musicada per Baltasar Bibiloni aquesta cantata es publicà per encàrrec del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) per commemorar el centenari de la mort de Jacint Verdaguer, a l'any 2002.

Corretja Genestar, ens explica una mica l'entramat del projecte que des de Joventuts Musicals de Ciutadella i Maó de principi ens va engrescar i per el qual no dubtarem en col·laborar aportant la part d'interpretació musical amb l'OCIM. Diu na Corretja: "A l'any 2002, quan es publicà per encàrrec del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) per commemorar el centenari de la mort de Jacint Verdaguer, a l'escriptor català Miquel Desclot i al músic Baltasar Bibiloni, n'Anna Ilari, companya de bons moments de música, me la va regalar i al cap de poc i per pura coincidència, la meva estimada cosina Corretja Moll em regalà un CD de la mateixa cantata. Quina coincidència! Tot i així quan la vaig escoltar vaig saber que aquesta cantata s'havia de fer amb orquestra, cosa que era gairebé un somni. Idò bé, vet aquí que quan celebrem el desè aniversari de l'Escolania se'ns presenta, a través de Joventuts Musicals, l'oportunitat de gaudir de l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca, quina sort la nostra! !"

Per a la posta en escena Corretja Genestar va comptar amb el dibuixant Pere Mesquida que li emmarcar el conte, doncs calia una explicació visual així com una narració. Per aquesta important faceta va comptar amb la veu ideal, com diu ella mateixa, de Sylvie Tarlowski Arguimbau. No hi podia faltar una guia didàctica, dons estem parlant d'un compte per a tots els públics, i per aquesta feina comptar amb qui ella mateix ens diu: "Per descomptat, una guia didàctica ben elaborada amb l'ajut, sempre incondicional de les meves cosines na Corretja i n'Eugènia Moll Genestar". I, finalment, la directora s'encomana als "meus petits mestres cantaires, a qui estim de tot cor, i ells em corresponen oferint-me el meravellós do de la seva veu".

El conte que narra la cantata pretén atracar l'obra de Verdaguer, primer clàssic modern i poeta renaixentista a un públic infantil. És la història d'una formiga que, a través d'un viatge transatlàntic, descobreix amb meravella la relativitat de les coses del món (Miquel Desclot).

Així, idò tenim un concert més amb l'escenografia com a marc on s'hi desenvolupa una història. Dibuixos, narració, cantaires, músics... Un concert que entra pels ulls a més de per l'oïda. Un cor infantil magnífic...exemple a seguir per aquells qui entenen la música com aposta ferma per a la cultura dels pobles. Recomanem als pares que hi portin els seus fills...És un concert on n'hi ha molt a aprendre. Els fiets menors de 10 anys acompanyats gaudiran d'entrada gratuïta.

Bones Festes a tothom!