TW
0

Gràcies
a tots!

Quan el dia de Sant Antoni d'enguany, dia disset de gener, van nomenar els membres de la Junta de Caixers entre els quals jo estava inclòs com a caixer batle, va començar per a mi -diguem-ho així- una espècie de "vida paral·lela" a la pròpia que dia rere dia anava prenent més força i que culminava el dissabte de Sant Bartomeu fonent-se ja en una de sola.

Des d'aquestes línies i amb uns quants dies de distància de les festes, no puc fer més que expressar el meu agraïment a totes les persones que han contribuït a fer que aquesta experiència, aquesta festa compartida amb amics, familiars, vesins i gent que estima Ferreries, hagi estat per a mi tan emocionant i tan plena de sentiments. I és que la festa no és només qualcar amb cavall i fer Jaleo, la festa és la instrucció i l'entrenament previs, l'expectació davant la novetat, la inquietud per saber com anirà, el tracte amb la gent, les noves relacions de companyonia i amistat, la preparació del dia a dia... La festa és repte i, després de tot, plenitud. Ja entrant en detall, vull donar les gràcies als meus companys regidors i al batle per la seva confiança i disponibilitat.

Gràcies també a Manuel Sabine, propietari de Son Martorellet, per deixar-me provar els cavalls a les magnífiques instal·lacions que té; a Enric Barber, per la seva paciència i professionalitat, i a tots els qui fan feina allà, per la seva bona disposició i per prestar-me en tot moment la seva ajuda i companyia.
Gràcies a la meva família: a na Goretti, que ha fet que les festes comptessin amb tots els detalls (que són molts) i que tot hagi sortit rodó; als meus fills, per la seva disponibilitat i col·laboració en els preparatius.

Gràcies als meus amics, Enric i Margui, que han deixat uns dies Ciutadella per venir a Ferreries a viure les festes de prop i estar amb noltros.
Gràcies també a tots els qui s'han desplaçat de Barcelona, Palma, Madrid, Maó, Ciutadella i altres indrets per acompanyar-me en la vivència d'aquests moments tan especials.

Gràcies a la Junta de Caixers: a en Tomeu Riera, caixer sobreposat, per la seva entrega; al caixer casat, Xavi Janer, per la seva alegria i disponibilitat; al caixer pagès, Tomeu Martí, per la seva experiència; a la capellana, Bosco Faner, per les hores entrentingudes que hem passat junts damunt el cavall esperant el torn; i com no podria ser d'altra manera, moltes gràcies al fabioler, Joan Mir, que ens ha fet emocionar amb la tonada de la festa i ens ha donat una lliçó de perseverança i serietat.

Gràcies a tots els cavallers i cavalleres, que tant en la Qualcada com en el dinar que vam fer junts han fet gala de germanor i de sentiment de festa.
Gràcies, finalment, a tots els ferreriencs i ferrerienques que en el seguiment de les festes han sabut demostrar que Sant Bartomeu és més que una festa de poble, és festa de comunitat, festa de vesins, de confluència de sentiments que ens arriben al cor. Gràcies!

Basili Martí hidalgo,
caixer batle 2010
Ferreries