TW
0

La UNED de Balears va celebrar el passat cap de setmana un interessant curs sobre la cooperació espanyola al països emergents. Els tres ponents que hi participaven van coincidir en que la major part de l'esforç que es fa en ajuda a l'exterior es perd perquè passa ràpidament a mans dels cleptòcrates habituals que són els mateixos que han portat a la ruïna al país a on van les ajudes.

Diu el refrany que el cel està empedrat de bones intencions i lamentablement això és el que passa sovint amb les ajudes governamentals i dels governs autonòmics als països pobres, d'acord amb el que van exposar els tres experts que a més es van mostrar crítics amb la tasca de moltes de les ONGs que proliferen avui dia, per la seva falta de experiència i pels seus magres resultats.

Per tant, la conclusió que cal treure és que la millor manera de contribuir al necessari desenvolupament de l'anomenat Tercer Mon és canalitzant les ajudes a través de les associacions de confiança que no són altres que les de tota la vida.