TW
0

Amb les primeres pluges de tardor arriben les enyorances de l'estiu. L'oferta d'exposicions de la passada temporada ha estat explosiva, per la quantitat i també per la qualitat d'algunes de les propostes. Calia aprofitar el moment, especialment a l'agost alguns artistes s'afanyaven en no perdre cap possibilitat de venda o contacte amb l'exterior. A la majoria dels pobles de Menorca s'organitzaven vertaders festivals que conviden no tan sols a gaudir de l'art sinó a descobrir cases meravelloses de les que poc més es coneix que la seva façana.

Però un dels aspectes més rellevants han estat els artistes que s'han aventurat a crear exposicions en les que oferien una sèrie de propostes que fregaven, en alguns casos ben de prop, la instal·lació. Pensament creatiu en tres dimensions, ocupant l'espai i ocupant l'espectador que forçosament s'hi ha d'implicar, ha de voler entendre, i gaudir, què és el que se li demana. L'artista en aquests casos desplega la seva creativitat en múltiples possibilitats, a ser original, sorprenent i sobretot enriquidor.

Si bé la bidimensionalitat de la pintura sempre tindrà, en les millors obres, un paper garantit en el món de l'art, poc a poc hauran d'anar entrant amb més força altres maneres d'expressió que si bé tenen, en general, un públic reduït aquest anirà creixent amb l'interès de les emocions propiciades per propostes distintes.