TW
0

El caos de la zona blava de Ciutadella ha posat de manifest que els ciutadans ens hem tornat còmodes fins a extrems insospitats. Aquests dies que aparcar al centre de la ciutat és de franc, intentar deixar el cotxe a algun dels aparcaments on abans es pagava resulta missió pràcticament impossible. Ara, tothom agafa el cotxe per recórrer pocs metres. Com que teòricament pots aparcar davant la botiga de torn sense pagar, la cosa ret. Però és que per excés de comoditat el tir ens ha sortit per la culata, i ni de franc es pot aparcar al centre perquè sempre està ple.

Més enllà de que l'Ajuntament ha de solucionar un problema que ell solet s'ha creat, el que està passant aquests dies força una reflexió, que no per repetida deixa de ser vàlida. Hem de canviar el nostre model de mobilitat. La ciutat es torna menys humana per l'excés de cotxes. Ara encara fa un temps perfecte per passejar a peu, per anar a la botiga del cap de cantó sense pujar al cotxe i gastar benzina. L'opció còmoda és més cara, contaminant i al final, es perd més temps que anant a peu o en bicicleta. És a dir, que l'opció còmoda acaba essent incòmoda.

A més, amb aquesta comoditat malaltissa no només es perjudica el trànsit i el medi ambient. Els propis comerciants surten malmesos, perquè hi ha menys aparcaments. Sorprèn sentir algú que aquests dies diu que vol tornar a pagar per aparcar!