TW
0

L'Ajuntament de Maó ha aprovat definitivament els pressupostos per 2011. Uns comptes generals que són la màxima expressió del que aquest govern d'esquerres i progressista representa. Blindatge dels serveis bàsics d'atenció a les persones, responsabilitat davant l'actual conjuntura econòmica social i garantia de prosperitat per a les generacions futures.

Els 32,5 milions d'euros que gestionarem aquest 2011 són fruit de la feina ben feta al llarg dels anys de gestió d'esquerres a Maó. Són els nostres grans valedors per desemmascarar les constants calumnies que pateix l'actual equip de govern. Són garantia de futur i estan especialment pensats per fer front a una nova manera d'entendre la vida a la que tots ens hem hagut d'acostumar de la nit al dia.

Ens trobem davant d'uns pressupostos que milloren els de l'any passat. I ho fan amb la principal premissa de seguir sent l'administració més propera a la gent. Amb la necessitat de seguir oferint serveis que cap altre administració de Menorca pot donar. La realitat d'aquest Ajuntament és una realitat compartida amb la societat. Des de les nostres pròpies dificultats econòmiques, que les tenim i afrontem amb la màxima responsabilitat, procurem donar cobertura a les exigències de totes aquelles persones que viuen a Maó. Els seus problemes són els nostres problemes i procurem solucionar-los en base a garantir el benestar comú de la població. En base a primar l'interès general per sobre del particular.

Darrera de la xifra, la global de 32 milions d'euros, hi ha centenars de persones que treballen amb un únic objectiu: els maonesos i les maoneses. Un geriàtric amb més de 100 treballadors on els residents paguen tres vegades menys que si es tractés d'un servei privat; una plaça d'escoleta per menys de 300 euros, ¡que algú busqui un municipi on cap infant es quedi sense escolarització! No el trobarà, això només ho tenim a Maó; un polisportiu que ofereix serveis per a totes les edats a un preu el més ajustat possible; un teatre que és de tots i que és l'enveja de molts; una brigada municipal que fa mans i mànigues per arreglar les petites coses, els petits desperfectes que sempre hi poden haver. Ajudes específiques per als qui pitjor ho passen, una xarxa de centres cívics que està a disposició de tothom amb un local a cada barriada. Tot això es el gran valor de Maó i aquests pressupostos ho respecten i ho blinden.

I tot això, encara que alguns ens vulguin fer creure el contrari, sense ser una ciutat cara ni amb les més altes pressions fiscals. Perquè el CES, el Consell Econòmic i Social, diu i remarca que Maó és la tercera ciutat més barata de Menorca. Diu i remarca que estem per sota de la mitjana insular i balear en recaptació per habitant. I a més oferim prestacions i serveis de gran qualitat. Una mostra més del rigor i la responsabilitat que marca la nostra gestió diària.

Els comptes de 2011 no rebaixen cap servei, no retallen cap subvenció a entitats i mantenen un alt nivell inversor conjunt entre ajuntament i societat municipal. I tot això sense haver de demanar un nou préstec. Però el més important és que tenim la possibilitat de demanar-lo si així ho trobem necessari. L'Ajuntament de Maó té, ara mateix, un 67% d'endeutament, a 43 punts del límit general que marca la llei i a 8 del límit que ha marcat per aquest any el govern central. Poques institucions poden dir el mateix.

En definitiva, manteniment de tots els serveis, blindatge dels essencials, de benestar social, de seguretat, de formació, d'accés a la cultura i a la formació, mateix suport a les entitats i gran nivell inversor. I sense endeutament, amortitzant i amb un sanejament de comptes envejable que ens ha permès assolir en un any els objectius que ens marcava el Pla Econòmic i Financer municipal en tres.

Aquesta responsabilitat dels qui hem dirigit les àrees municipals ens han dut a convertir aquesta institució en una institució amb garanties d'afrontar el futur immediat.
Per tant ens convertim amb una administració que desprèn confiança. Perquè, per exemple, som els únics que hem presentat sempre a temps rendició de comptes a sindicatura i ara som els primers que aprova uns pressupostos per tal de fer-los efectius el mateix mes de gener, quasi 2 mesos abans que els anteriors anys.

Responsabilitat, solvència, confiança i previsió. Aquests són els valors que ens caracteritzen i que són el segell personal de Maó i la seva gent.