TW
0

Aquests dies s'ha celebrat una altra FITUR. Durant uns dies, professionals del sector han viscut el mercat del turisme. Els mitjans d'informació ens mostren cada any la mateixa fotografia: la panoràmica dels nostres alcaldes al taulell de Menorca. Per a mi sempre ha estat una incògnita saber què fan els alcaldes a FITUR. Deu ser molt important perquè no hi falten mai.

Sembla que els primers indicis apunten a una recuperació de l'activitat després d'uns anys de passar pena. Una represa de l'activitat vol dir que vindran més visitants, no vol dir que el gruix de la despesa turística hagi de quedar a Menorca, això és un altre tema. Pel que veig, fins i tot les polítiques paraculturals estan pensades com a percussors turístics. Enguany aprofitarem el festival de la Menorca Britànica, aprofitarem que ens aproximem als 250 anys de la presència francesa a Menorca (Sant Lluís ja ha convidat a Sarkozy, encara que els agradaria més na Carla Bruni), i no deixarem d'aprofitar que el 2011 és l'any Espanya-Rússia.

He llegit que es recupera el mercat alemany i també el britànic, que són els principals països emissors de turistes cap a Balears. Les nostres autoritats tenen, emperò, moltes esperances en un altre punt de sortida: la gran Rússia. Segons sembla, l'any 2011 hi haurà un increment dels turistes russos una cosa bàrbara. Qui ens ho havia de dir! Es veu que a la Rússia actual hi comença a haver una capa de rics amb possibilitats de viatjar; és una minoria, si tenim en compte el total de la població, però a Rússia una minoria són molts. A més, amb el fred que ha fet aquest cap de setmana, es trobaran com a casa.