TW
0

Un any més, dia 18 de febrer, es durà a terme la Diada del Pensament, una jornada de celebració mundial per a tots els escoltes, una data que ens recorda el naixement del fundador del moviment escolta, Baden Powell.

Aquest any, és l'A.E. St. Antoni Mª Claret qui prepara aquest acte, i el tema elegit és el voluntariat i la cooperació.
Però... per què hem elegit aquest tema?

Vivim en una societat on el que sobresurt és l'èxit personal, l'individualisme, la competència i el consumisme com a font per obtenir la felicitat. Però som molts els qui sabem que això no és més que un miratge i treballant per fer un món millor recorrem al voluntariat i al servei com a forma de vida.

El voluntari és aquella persona que dóna sense esperar res a canvi. Dóna el seu temps, les seves ganes de fer, sense esperar rebre res. És oferir el nostre cor i les nostres mans per fer coses pels altres i per posar el nostre granet d'arena per fer un món més just, i al cap i a la fi, això és el que ens dóna l'autèntica felicitat.

Maneres de ser voluntari n'hi ha moltes, i les associacions i ONG amb les que col·laborar i implicar-se són nombroses. A vegades quan ens ve al cap la paraula cooperació o voluntariat pensem en el fet d'anar a un país estranger a oferir la nostra ajuda, però hem de tenir molt clar que el voluntariat i la cooperació comença per aquí mateix, des del lloc que ocupem dins la nostra societat, és aquí on hem de començar a ser voluntaris i col·laborar. Són moltes les persones, associacions i ONG que dins el nostre entorn mateix ens necessiten. De fet, els escoltes ho tenim molt present a dins la nostra associació, ja que el motor de tota la nostra maquinària es mou gràcies a gent que es compromet de forma voluntària.

El que pretenem en aquesta diada del pensament, aprofitant que aquest és l'any internacional del voluntariat, és conèixer diferents experiències de cooperació per després arribar a una reflexió sobre la cooperació que podem fer i fem des d'aquí.

Us esperem divendres dia 18, a les 21 hores, al Casino 17 de Gener de Ciutadella.

Hi sou tots convidats!!!

Per a més informació sobre els escoltes podeu entrar a www.escoltesmenorca.org.