TW
0

Vaig fer una donació de medul·la òssia farà cosa d'un any i mig, i pens que la meva responsabilitat social és contar-ho.

El mes passat vaig rebre una carta de la "Fundació Josep Carreras contra la leucèmia", on me deien que la pacient per la que vaig fer la donació ara fa més d'un any, els hi havia fet arribar una carta d'agraïment per jo. L'havien traduïda al castellà i me la feien arribar.
Malgrat que el contacte entre pacient i donant és prohibit a l'Estat espanyol, m'oferien la possibilitat de fer-ho a través de la Fundació. Sempre sense posar cap dada personal, i en cas de que li volgués respondre no podria haver-hi cap altra comunicació.
Vull transcriure tal qual la carta, que diu així:

"A mi Ángel:
Ante todo diré que no existe una palabra o cosa lo bastante buena para describir lo que tú hiciste por mí. ¡Salvaste mi vida!
Te cuento un poco mi vida: éramos una familia feliz, madre, padre, niñas, llevábamos la vida de una familia normal y alegre. Siete años atrás nos cayó por primera vez el gran golpe: estaba enferma de Leucemia. El mundo se nos cayó a los pies y pasamos a conocer solo tristeza y pena.
Me enfrenté a tratamientos agresivos y duros y al final me hicieron un trasplante de Médula Ósea, lo recibí con éxito.
Pensábamos que ya estaba, que se acabó...pero, 4 años después, mi marido se enfermó de Leucemia y un año después murió.
No hace falta añadir más palabras para decir que eso fue el golpe más fuerte y doloroso. Nos rompió a pedazos, pero el Creador nos dio fuerzas para seguir.
Y entonces, otra crisis: mi enfermedad volvió y necesitaba otra donación.
Y cuando el corazón gritaba y el dolor se volvía más y más fuerte, alguien allí arriba no se calló y de la decepción nació la esperanza y el Creador me envió un ángel. Ese ángel eres tú. Quisiste ayudarme y proceder con la donación y así salvaste mi vida.
De hecho, doy gracias por toda la gente buena que se encuentra por este camino. En verdad no son muchos, pero cuando se conoce una persona como tú, se sabe qué grandes e increíbles son sus actos.
Gracias mi ángel, ya que el Creador te llevó a mí y ... ojalá pudiera conocerte, abrazarte, besarte y decirte mirándote: Gracias!
Gracias a ti, hoy he sido bendecida después de estos siete malos años de mi vida".

Vaig sentir una gran emoció, contestant de seguida a la Fundació donant-li les gràcies i pregant-li que li fessin arribar unes lletres a la pacient.

El motiu per contar tot això és perquè a l'hospital de Son Espases hi ha una filleta de Ferreries que, possiblement qualque dia la seva vida depengui d'un trasplant i voldria remoure les consciències i que augmentessin les donacions o al manco les peticions d'informació per fer-se donant. Els passos per fer-se donants són:

* Acudir a la Fundació de Donants de Sang de Menorca
* Ha de tenir entre 18 i 60 anys i complir certs requisits de salut.
* Emplenar un qüestionari
* Se li extraurà una petita mostra de sang. Aquesta informació s'agrega al Registre.
Els metges cerquen un donant al qual la seva sang sigui compatible amb la del seu pacient. Si resulta elegit, el seu centre de donació es posarà en contacte amb vostè, se l'informarà sobre el procés, els riscos i efectes secundaris. Llavors, vostè decidirà si donar o no.

Els millors requisits són: ¡Ser solidaris i tenir ganes de salvar vides amb un petit sacrifici! –"Ànim, no costa tant".
Vull enviar una forta abraçada a na Neus i molt especialment als seus pares n'Ague i en Toni.