TW
0

El Govern balear anunciava ahir que concedeix un préstec d'un milió d'euros a Quesería Menorquina. D'entrada, una bona noticia. Ningú no discuteix la importància de la fàbrica, ni la delicada situació de les desenes de treballadors afectats. L'altre dia el mateix Govern anunciava que pagaria la quallada als pagesos que subministraven a la mateixa empresa. Bona noticia per als afectats, però un servidor no pot evitar demanar-se per què el Govern actua tant amb el problema d'aquesta empresa i, en canvi, en altres casos, és la pròpia administració la que, amb els retards en els pagaments, posa en perill la subsistència d'altres negocis.

En aquests temps de crisi, són moltes les empreses que passen pena, que tenen problemes per fer front a les nòmines dels treballadors. Per què el Govern no ha actuat en aquests casos? És més. A Ciutadella, un exemple evident d'empreses en risc per la política de pagaments de l'administració són els industrials que han treballat a la remodelació de Can Saura. Per què aquestes empreses no cobren el treball que han fet? Darrera d'aquestes empreses també hi ha treballadors, que han de cobrar una nòmina i que tal vegada no ho podran fer perquè l'Administració deu doblers a l'empresa.

Sense dubte, els ajuts cap a Quesería Menorquina són bons. Però en aquestes illes, tothom hauria de ser tractat de manera igualitària.