TW
0

Inscrita als nostres gens està la capacitat de somniar amb un futur millor. És una facultat que ens ha fet possible avançar com a espècie però que sovint serveix per a enganyar-nos a nosaltres mateixos.

Quan va caure el mur de Berlín, per exemple, es desvetllà una onada d'optimisme tal que semblava que s'havien acabat tots els problemes del món. Amb l'elecció del primer president de color dels Estats Units donava la impressió que ja tot canviaria a millor per sempre més. Podíem. Fins i tot després que fessin fallida grans bancs i esclatés la gran crisi que encara ens té sota les seves urpes vàrem pensar que el capitalisme es tornaria més humà. La realitat ja la coneixem i els banquers han estat recompensats amb bonus per les seves macropifiades.

No podem fer de menys. Cerquem qualsevol oportunitat que ens faci veure el futur color de rosa encara que combini pitjor que el negre. En això estan els que prediquen que en el món d'internet tots els continguts han de ser gratuïts. Entre tant les operadores, els grans portals i els publicitaris es 'forren' a costa dels qui fan la feina. Vaja, com sempre.