TW
0

Després del repàs fet als últims trenta anys de la història des Castell i de la lectura sobre l'estat actual i les seves carències ha arribat l'hora de fer propostes per sumar en positiu.

La primera proposta, que s'hauria de prendre des d'una bona gestió política i administrativa, és fer reserva de sòl públic i adquirir edificis singulars i mantenir-los amb la qualificació d'equipaments. Quan una persona viu de lloguer no inverteix en un habitatge que no és seu. La primera passa que ha de prendre un organisme públic per poder invertir és reservar sòl i preservar edificis singulars. La singularitat vol dir que són únics i irrepetibles: els quarters d'Enginyers i d'Intendència són únics són l'origen i la història des Castell. També ho és l'antic Ateneu L'Esperança, que va ser, en els darrers anys el Bar Salón, actualment en venda i en un estat deplorable.

No cal ser molt intel·ligent per endevinar i poder preveure que Es Castell necessitarà els propers anys, com a mínim un Institut d'Ensenyament Secundari i també una Residència Geriàtrica. Quantes persones de la tercera edat, hi ha censades as Castell que s'han vist obligades a demanar plaça a una residència geriàtrica a altres poblacions de l'illa? Ens dol tot el que aquesta situació comporta de soledat i desarrelament familiar i social... És aquest el futur que volem pels nostres avis i les nostres avies, o per nosaltres mateixos?

La segona petició fa referència a la qualitat de l'aigua. És un tema urgent i no podem esperar més: tota la població des Castell està demanant als representants públics, de tots els nivells, responsables de l'actual situació, que es posin les piles. La nostra associació té molt clar que als nostres representants públics se'ls ha de posar un suspens en aquesta matèria.

Fa molts anys que ens donen llargues amb aquest tema i ara comença a ser l'hora de sortir al carrer: seguim amb uns nivells de concentració de nitrats que la llei no permet. Esteim farts de comprar aigua envasada quan l'ajuntament i el govern permeten que Sorea ens cobri una aigua que no es pot beure quan la legislació obliga a l'ajuntament a proveir-nos aigua POTABLE. Pot ser ens hauríem de arribar a plantejar el fet de negar-nos a pagar-la!

La tercera petició fa referència a l'interès general. Però no l'interès que els polítics interpreten com interès del seu partit i de les consignes que els venen marcades de més amunt. L'associació de veïns vol reivindicar l'interès col·lectiu que afecta a tots aquells que no són ni d'un color ni de l'altre, ni saben ni volen saber res de política partidista, que simplement són ciutadans que paguen els seus impostos i volen reclamar que se'ls retorni el seu esforç amb qualitat de vida!

La quarta petició de l'associació de veïns és l'esforç a nivell insular, autonòmic i si fa falta a nivell de l'estat, per adquirir els dos quarters d'enginyers i d'intendència.- Esteim convençuts que Es Castell només té futur amb l'adquisició d'aquests dos edificis. Els ciutadans des Castell volem deixar de ser de tercera categoria i aspiram a gaudir d'una Sala Polivalent, d'un Geriàtric, d'un Institut i molts altres projectes a nivell insular, per a tots els menorquins, que només són possibles amb l'adquisició d'aquests edificis singulars.

Esteim contens i orgullosos que Menorca pugui disposar d'espais com, entre d'altres, el Palau Saura o la segona seu del Consell davant de La Catedral, com els quarters des Mercadal, com el Pati de Sa Lluna a Alaior, com el Palau Victori a Maó, com el nou centre d'interpretació que aviat hi haurà a s'Enclusa, o bé la nova Sala Multifuncional de Ferreries... i com altres instal·lacions públiques que poden oferir oferta educativa, cultural, lúdica... Què hem fet els ciutadans des Castell per no merèixer el mateix tracte?