TW
0

Dintre d'un mes serà dia d'eleccions municipals. Un mes més tard ens trobarem en el pròleg de les festes de Sant Joan. Quan hagin passat tres mesos ja estarem a punt de viure les diades de Sant Jaume. Tres setmanes després ja haurem viscut Sant Llorenç i direm que l'estiu s'acaba. No ho haurem acabat de dir i ja parlarem dels primers dies de l'escola dels nostres fills. Quan tenia 20 anys, un estiu era un univers inabastable, semblava que no s'havia d'acabar mai. En el dia, un any passa en un alè. En ocasions, les persones ens entestem en preocupacions que ens impedeixen viure el temps que ens ha tocat viure. En altres ocasions, una alegria ens dóna energia per confiar.

Avui acabaré aquesta temporada de Quid pro Quo. Crec que ho he de fer així perquè ara ja entrarem en el debat electoral i m'agradaria -si és possible- separar la meva afició a escriure sobre les coses què passen del meu compromís polític i la condició de candidat. La millor manera de fer-ho és tancar el cicle present d'articles al diari. En els dies que venen, els diaris aniran plens d'escrits d'opinió i entrecreuament de cartes d'un i altre signe. Sempre és així. Després, quan passen les eleccions, l'oceà de paper s'encalma i podem tornar sortir a navegar en la sagrada quotidianitat del calendari. Com que les eleccions ja enganxaran els primers dies d'estiu, també enfilaré jo aquest silenci de quarantena amb el temps estival. En aquest comiat anual, com sempre, vull agrair, l'acolliment que em dóna el diari, aquesta columna que em deixa omplir cada dia; vull agrair també els lectors que la segueixen amb major o menor freqüència, i als que encara pot despertar interès després de vuit anys ininterromputs de comparèixer puntual a la cita, el temps que em dediquen. També m'agradaria demanar disculpes si algú s'ha sentit malament o ofès a causa del contingut d'algun escrit. En ocasions, quan escrivim, no sabem calcular l'efecte del que deim sobre les persones. Això és un fet que he après durant aquests anys.

Desig que passeu un bon estiu, que sigui un estiu inabastable de felicitat i amistat. Que sigui un temps de descobertes i d'inquietuds. Que puguem assaborir-lo com el millor de la nostra vida. Que us vagi bé. I esper que ens tornem trobar tots quan arribi setembre.