TW
0

Pròleg: ideari general
"En agrada llegir i compartir contes i històries que a més d'entretenir-nos, ens facin reflexionar sobre la vida i el seu sentit.... Viatgem per la geografia de l'ànima de les persones, per a fer sortir de dins seu la bondat i l'amor innats que amb els anys anem transformant en inseguretat i por. Tornem a ser infants, a ser purs, nets, directes i sobretot, volem ser lliures, respectuosos i sincers. I, després, fer-nos responsables de tot el que ens passa a la vida, de les nostres relacions, de les nostres decisions i dels nostres dolors. I, com no, també sentir-nos orgullosos de com som, del que anem descobrint i de les persones que estimem i ens estimen".
–––

Breve dialogo entre el teólogo brasileño Leonardo Boff y el Dalai Lama.
"En el intervalo de una mesa redonda sobre religión y paz entre los pueblos, en la cual participaba el Dalai Lama y un servidor, maliciosamente mas también con interés teológico, le pregunté en mi inglés defectuoso

- "Santidad, ¿cuál es la mejor religión?"

Esperaba que dijera "el budismo tibetano" o las religiones orientales, mucho más antiguas que el cristianismo…

El Dalai Lama hizo una pequeña pausa, sonrió, me miró fijamente a los ojos, lo que me desconcertó un poco porque yo sabía la malicia contenida en la pregunta y afirmó:

- "La mejor religión es la que te aproxima más a Dios, al Infinito. Es aquella que te hace mejor"

Para salir de la perplejidad delante de tan sabia respuesta, le pregunté:

- "¿Qué es lo que me hace mejor?"

Él respondió

- "Aquello que te hace más compasivo, más sensible, más desapegado, más amoroso, más ético… La religión que consiga hacer eso de ti es la mejor religión".

"Crec que el propòsit fonamental de la nostra vida és cercar la felicitat –assegura el Dalai Lama al seu llibre "L'art de la Felicitat"–. Tant si tenim creences religioses com si no, tant si creiem en una religió com si creiem en una altra, tots busquem quelcom millor a la vida. Així doncs, penso que el moviment principal de la vida ens encamina a cercar la felicitat"
–––

P.D. Vull agrair sincerament al director del "Menorca" pel seu interès en que tornés a publicar contes i escrits en el "Menorca". Després quasi un any ple de canvis i convuls en la meva vida professional i privada, he sentit la necessitat de tornar a escriure i publicar pensaments, contes i escrits. Vull pensar que serà un retrobament volgut i esperat per vosaltres tant com ho és per a mi. Com ja era habituals, hi haurà un poc de tot, escrits meus, contes amb consells finals, històries vingudes de qualsevol espai, aportacions d'amics i coneguts, que cregui estan dins de l'ideari que al principi he escrit. He volgut començar amb unes reflexions sobre dos dels temes més universals de la humanitat, la Religió i la Felicitat i amb un dels homes vius més sants, Tenzin Gyatso, el Dalai Lama
–––
gaudimambcontes@gmail.com
http://gaudimambcontes.blogspot.com/