TW
0

El 38è Festival de Música de Maó ja ha començat el compte enrere per el seu concert inaugural que es celebrarà el dijous 14 de juliol al Teatre Principal. Les entrades del Festival ja estan a la venda des de fa uns dies al mateix Teatre i a Servicaixa, enguany ampliant els col·lectius que gaudiran de descomptes (estudiants de música, menors d'edat, carnet jove, jubilats i socis de Joventuts Musicals) i amb la novetat de diversos abonaments, bé per a tot el Festival (amb un 40 % de descompte) o només per els concerts del mes d'agost (amb un 25%).

Com cada estiu, aquest Festival que organitza Joventuts Musicals de Maó presenta al Teatre Principal de Maó un concert setmanal durant els mesos de juliol i agost, novament amb un cartell d'artistes de gran prestigi internacional. En total seran vuit vetllades musicals dedicades a la música clàssica, amb l'excepció de l'actuació estel·lar del London Community Gospel Choir el 27 de juliol, on la premissa de la màxima qualitat serà present en totes les propostes oferides, que aniran des de música simfònica, lírica, recitals i música de cambra fins el gospel.

En aquest any 2011 el Festival vol retre homenatge a dos grans compositors que estan d'aniversari: Gustav Mahler i Franz Listz. Del primer, en el centenari de la seva mort, s'oferirà per primera vegada a Menorca una de les seves obres mestres: "El Cant de la Terra", interpretada per l'Ensemble Mediterrain de Berlin, la mezzosoprano Karolina Gumos i el tenor Robert Chafin, el dimecres 3 d'agost. De Franz Liszt es viurà la presentació en societat de la primera rèplica que s'ha fet del seu piano, un Boisselot del 1846. Serà en l'original concert inaugural del Festival (14 de juliol), on la reconeguda pianista rusa Viviana Sofronitsky interpretarà obres de Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin i Liszt sobre cinc fortepianos diferents, rèpliques dels instruments preferits d'aquests compositors construïdes per Paul McNulty, que farà una presentació prèvia dels instruments abans del concert.

El cartell del Festival de Música de Maó 2011 presenta a vàries estrelles de la música clàssica, com el violoncel·lista francès Gautier Capuçon (novament premiat amb un Echo Klassik, els "Óscars" de la música clàssica), que oferirà un recital amb el pianista Jérôme Ducros el 18 d'agost; l'aclamat baríton alemany Stephan Genz (que actuarà el 24 d'agost amb el Leipzig String Quartet, el millor quartet de corda alemany segons la revista Gramophone, per oferir un original programa on destaquen les "Cartes a Julieta" que composà el cantant britànic Elvis Costello en una de les seves sorprenents incursions en la música clàssica); i el violinista serbi Gordan Nikolic, que novament es posarà al front de l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca, després del gran èxit de l'estiu passat, per interpretar la Simfonia "Italiana" de Mendelssohn (una de les obres més populars de la Història de la música) i el Triple Concert de Beethoven amb la cel·lista Celine Flamen i el pianista Stefan Petrovic (9 d'agost).

El tercer grup alemany d'aquest Festival és el grup de vent Berlin Counterpoint, format per sis extraordinaris solistes de diferents països amb seu a Berlin (encapçalats pel clarinetista Sasha Rattle, fill del director de la Filharmònica de Berlin, Simon Rattle), que ofereixen un missatge que va més enllà del purament musical (17 juliol). Però el toc més festiu del Festival el donarà el London Community Gospel Choir, considerat com el millor grup de gospel-soul del món, no en va ha actuat amb grans artistes com Madonna, George Michael, Jessye Norman, Sting, Elton John, Mariah Carey, Diana Ross, Paul McCartney, Celine Dion i Tina Turner i a la banda sonora de la pel·lícula "El Rei Lleó". El grup, que actuarà amb un format de 8 cantants i 3 músics, està dirigit pel reverend Bazil Meade, que durant el dia 27 de juliol (el dia del concert) oferirà un taller de gospel adreçat als cors de gospel de Menorca.

Per últim, el Festival es clausurarà per primera vegada en un dels racons més emblemàtics del Port de Maó: la Fortalesa de la Mola, a la galeria de s'hornabec, on el 28 d'agost es presentarà la Jove Orquestra de Cambra Illa de Menorca dirigida pel violinista americà Barry Sargent, una excel·lent oportunitat per gaudir dels nous valors de la música menorquina en un entorn ple de història i de màgia.

Tota la informació del Festival, que està inclòs dins del Festimusic, està disponible a la web www.festivaldemusicademao.com on també es poden veure diferents vídeos dels artistes que actuaran al Festival.