TW
0

El Festival de Música de Maó presenta aquest dimecres dia 20 de juliol al Teatre Principal a un dels nous grups que ha irromput amb més força als escenaris europeus en els últims anys: el sextet de vent amb piano anomenat "Berlin Counterpoint".

Sis joves talents procedents d'Anglaterra, Romania, Hongria, Turquia, Israel i els Estats Units però residents a Berlín, van decidir fa uns anys combinar les seves fulgurants carreres com a solistes internacionals amb la formació d'un grup de cambra excepcional amb unes premisses ben clares: gaudir de la música junts, compartir el seu virtuosisme en pro d'una causa comuna, transmetre el seu entusiasme mitjançant programes molt atractius que enganxin al públic des del primer moment i donar un missatge d'unió entre els països i del valor de la música com a llenguatge universal.

Berlín és actualment l'epicentre de la música clàssica a nivell mundial. I no ho és només perquè té la millor orquestra del món (la Filharmònica de Berlín), sinó perquè el nivell de totes les seves institucions musicals (orquestres, cors, òpera, universitats, conservatoris, auditoris...) és extraordinari. A Berlín es poden trobar bona part dels millors músics i professors del món, i els joves músics més talentosos d'arreu del planeta troben aquí un marc idoni per desenvolupar-se i impulsar les seves carreres.

Sacha Rattle, fill de l'il·lustre director de la Filharmònica de Berlín, Sir Simon Rattle, és un dels joves clarinetistes europeus més destacats del moment i un dels fundadors d'aquest "Berlin Counterpoint" ("Berlín, punt de trobada"). Amb ell, el flautista hongarès Aaron Dan, l'oboísta israelià Yigal Kaminka, la fagotista anglesa Heidi Mockert, el trompista romanès Dániel Molnàr i la pianista turca Zeynep Özsuca formen aquest grup privilegiat que, amb poc més de tres anys de trajectòria, ja s'ha guanyat una gran reputació arreu d'Europa gràcies a les seves gires i els seus excel·lents concerts.

Berlin Counterpoint cuida de manera molt especial el programa dels seus concerts, de manera que siguin extraordinàriament dinàmics i atractius per al públic, i així ho podrem comprovar en el concert que oferiran a Maó. Després d'una enlluernadora versió de l'Obertura HWV 336 de Händel (on la flauta, l'oboè i el clarinet rivalitzen en virtuosisme com àgils violinistes barrocs), interpretaran un fragment del "Clave Ben Temperat" de Bach d'una forma ben original: a la interpretació del Preludi BWV 869 a càrrec de la pianista Zeynep Özsuca, li respondrà la fuga corresponent a càrrec del quintet de vent però amb forma de Fantasia tal i com la va idear el sorprenent compositor americà Lowell Liebermann, nascut a Nova York l'any 1961.

Del compositor francès Jean Françaix gaudirem d'un treball ben original: "L'heure de Berger". Aquesta obra són tres petits i divertits retrats de diversos personatges de la vida d'un cafè de París: "Els Dandis d'edat", "Les nenes bromistes" i "Els nens nerviosos". Ja dins la segona part, oferiran una de les grans obres escrites per a quintet de vent, el "Summer Music" (Música d'estiu) del compositor americà Samuel Barber, una autèntica joia musical, com també ho és l'espectacular poema simfònic de Richard Strauss "Les entremaliadures de Till Eulenspiegel op.28", escrit –amb paraules del propi Strauss– per passar-ho realment bé a la sala de concerts, fet que garantim que els passarà a totes les persones que s'animin a venir a escoltar en directe als Berlin Counterpoint aquest dimecres, a les 21.30 h, al Teatre Principal de Maó.