TW
0

Ens van prometre que amb l'adopció de l'euro el continent restaria al marge dels sotracs econòmics que pateixen les economies nacionals en enfrontar-se a les adversitats però en aquest moment de la història, si es que a això que vivim ara mereix el nom d'història, està passant tot el contrari. A Papandreu se li ha passat pel cap fer una consulta i tota la UE tremola de valent. Ni que Grècia fos encara un país sobirà!

Per paga, això ja ve de lluny i des de fa uns quants mesos tot són regirons. És l'efecte papallona però en bestia. Un petit aleteig a l'altra punta de l'Unió provoca un huracà a tot el Continent. Si al primer ministre irlandès li cau malament el sopar, totes les borses trontollen; si a Berlusconi se li acudeix prendre un Campari de més, les primes de risc es disparen i si un banc portuguès no cobra la hipoteca de la veïna del cinquè de l'Avinguda Marquès de Pombal, tota la banca europea es posa en risc de fallida. Amb aquest panorama no hi ha dia sense ensurt.

Gràcies a Déu ara tindrem uns dies de treva. Acaba de començar la campanya electoral i els candidats de tots el colors ens repetiran cada dia que no passem pena per què tenen solucions per sortir d'aquest dracma.