TW
0

Després de rebre l'amable invitació de la Conselleria de Cultura del Consell Insular de Menorca a participar en els actes culturals organitzats amb motiu de la celebració de la festivitat de Sant Antoni, patró de Menorca, el Cor Illa de Menorca va acceptar gustosament aquesta proposta i ho farà interpretant el mateix concert que realitzà el passat mes de novembre, dedicat íntegrament a la sarsuela. En ell es podran sentir algunes de les romances més reconegudes i aplaudides pel públic aficionat a aquest gènere líric. Fins a catorze fragments de diverses sarsueles seran interpretats pel Cor, els solistes i l'orquestra, en una alternança d'intervencions, en la qual es succeiran els interludis de "La leyenda del beso" i de "El baile" de Luis Alonso, a càrrec del conjunt orquestral i romances cantades pels solistes, la soprano Maria Camps, el tenor José Mª Olives, i els barítons Paulino Maria i Jaume Gelabert i amb el Cor de sarsueles tan significatives com són "Los Gavilanes", "La tabernera del puerto", "Gigantes y cabezudos", "Katiuska", "Luisa Fernanda", "La del soto del parral", "Marina" i "Cançó d'amor i de guerra".

A la gala hi intervindran els esmentats cantants solistes, tots ells ben reconeguts i considerats en el món musical illenc; el conjunt orquestral, integrat, en aquesta ocasió, per trenta músics, quasi tots professors titulars del Conservatori de Música de Menorca i alguns alumnes avantatjats en les seves respectives disciplines, i el Cor, format per una cinquantena de veus, tots sota la direcció musical del Mestre Antoni Pons Morlà.

A tots ens fa molta il·lusió poder participar en un dels actes institucionals programats per festejar la Diada del poble de Menorca de l'any 2012. Pensem, a més, que serà una bona oportunitat per a tots aquells espectadors que, per qualsevol motiu, no varen poder assistir al concert del passat 13 de novembre, de gaudir d'una vetlada emotiva i entretinguda. Els preus són molt populars ( cinc i deu euros, segons localitat). Així idò, si vostès ho volen, ens veurem el proper diumenge, 15, a les 19 hores al Teatre Principal de Maó.

Finalment, volem agrair a la Conselleria de Cultura del Consell Insular de Menorca el seu patrocini i a tot l'equip del Teatre Principal de Maó, amb la seva gerent al front, la seva amabilitat i atenció amb la qual, com sempre, ens ajuden a preparar el concert per tal de garantir que tot surti bé. Gràcies a tots, la sarsuela serà l'autèntica protagonista del fosquet dominical a Maó.