TW
0

No fer res, és beneficiós per a la nostra salut. El fet de "desconnectar" o relaxar-se no només permet al cervell que reposi i recuperi l'energia, sinó que ens pot redescobrir sensacions que ens passen inadvertides entre l'estrès del dia a dia. La inactivitat esporàdica ens pot resultar terapèutica. Així i tot, és curiós com ens resulta de complicat, a la majoria dels mortals, estar en quietud. Ens és molt difícil no pensar en res durant uns minuts, ja que el nostre cervell sempre està actiu, inclús en repòs.

Però, per què l'ésser humà no suporta estar sense fer res, mentre els animals, sí? I és que, les persones tenim consciència i capacitat de raonar, mentre que els animals no. Les bèsties poden aprendre fets concrets i útils, però si no tenen res a fer, normalment s'adormen. Les persones creiem que el fet d'estar sense fer res, és perdre el temps. D'aquí que després, apareguin els sentiments de culpabilitat, per no haver fet res ni un fil aquell capvespre lliure que teníem per a enllestir-ho tot.

Perdre el temps és relativament fàcil (alguns fins i tot, sembla que tenguin un màster en "Com perdre el temps constantment i no morir en l'intent"), però moltes vegades molts de nosaltres estem tan ocupats en les nostres coses, que ens resulta molt difícil descansar. Heu provat mai en no pensar en res? No és fàcil. Ara bé, si aconseguim no fer res durant uns minuts al dia, ens sentirem més descansats, menys estressats, ens tornarem més creatius, connectarem millor amb els demes i tindrem més energia per a seguir realitzant activitats i afrontar-les amb mes vigor. I és que, no fer res també pot ser positiu.