TW
0

El passat 11 de febrer es va celebrar, a la sala de plens de l'Ajuntament des Castell, la Diada del Pensament, un acte que es duu a terme anualment per commemorar el naixement del fundador de l'escoltisme, Sir Robert Baden Powell.Aquest any, els encarregats de la seva organització van ser l'Agrupament Escolta Àngel Ruiz i Pablo, des Castell, amb la col·laboració de l'Associació Diocesana d'Escoltisme – Escoltes de Menorca, de l'Ajuntament des Castell i del Consell Insular de Menorca.

El lema de la trobada va ser "Panys i claus per a una acampada educativa a Menorca". Es va convidar a Xemi Bosch que, a nivell associatiu, va ser president d'Escoltes de Menorca (1991-1994), va ser responsable de polítiques juvenils de la mateixa associació, i animador de Trucs de l'Agrupament Escolta Federico Pareja. Va exposar a la trentena d'assistents -entre els quals hi havia membres dels diferents agrupaments de l'Illa, membres de l'associació, gent del poble, així com també el senyor bisbe Salvador Giménez - els panys que ens tanquen i les claus que ens permeten l'acampada educativa a l'Illa.

La conferència es va distribuir en tres blocs segons l'àmbit:

Àmbit de l'acampada: què s'entén sobre acampada educativa (el terme).

Àmbit del territori: com es pot fer una acampada segons la normativa.

Àmbit de Medi Ambient: zones on es pot acampar i on es pot fer foc.

Amb aquests tres punts, Xemi Bosch va delectar i exposar el seu interessantíssim treball de recerca sobre diferents legislacions i normatives relacionades amb la temàtica, alternant la informació amb la pàgina web de l'ADE-Escoltes de Menorca, lloc que s'ha actualitzat incorporant tota la informació exposada (http://www.wix.com/webescoltes/ade/normatives-i-permisos).

Finalment, es va obrir un torn de preguntes, on es varen donar nombroses aportacions i interessos sorgits sobre el tema. L'acte va concloure amb el repartiment d'un record sobre el mateix a les diferents representacions assistents, així com amb una picada on es van donar intercanvis d'opinions i impressions.