TW
0

En Miquel atura el motor del seu Seat Ibiza de nou anys, surt i obre el dipòsit de la benzina. Agafa la manguera, i hi posa 40 euros. Abans, amb 30 el dipòsit quedava ple. Paga, marxa i se'n va al SOIB a veure si tenen algun treball per a ell. Fa més d'un any que està a l'atur, la seva dona també, i les quotes de la hipoteca no es paguen soles. Ja ha rebut un primer avís del banc. Obre la nevera i apanya un sopar com pot, després de saber que no hi ha cap feina per a ell ni per a la seva dona, i que prest li pujaran les factures de la llum i haurà de pagar 10 euros per renovar la targeta sanitària.

En Ramon atura el motor del seu AUDI A6. Es mira el mòbil, i llegeix tres missatges de coses de les seves empreses. Surt del cotxe i posa 40 euros de benzina. El dipòsit no queda ple, i segueix pitjant la maneta fins que no hi cap més benzina. Paga, marxa i se'n va a dinar al port amb amics seus. Contesta quatre telefonades més, i ordena al seu broker que compri accions d'aquella constructora. Arriba a casa, i la cuinera ja li té preparat el sopar. Es treu la corbata, mira com està la borsa i somriu, perquè les seves accions segueixen pujant.

La benzina pujarà igual tant per en Miquel com per en Ramon. En Miquel creu que no és just que ell, que té tant poc, hagi de pagar igual que en Ramon, que té molt. En Ramon ni tant sols sap quant consumeix de benzina cada mes. Aquestes coses, les du el seu gestor.