TW
0

Vaig assistint confús i atordit a les accions de govern del nou consistori a Alaior, i cada dia que passa ho entenc menys. No és estrany, pensaran els lectors, ja que la meva ideologia es totalment contrària a la del PP governant, com tothom sap. Però em creguin si els dic que creia que el PP tindria un pla per revifar i aixecar el nostre poble, ja que així ho havien dit durant la campanya. I és ver que mai van dir exactament què farien, però em pensava que del seu sentit comú i de la seva capacitat en sortiria alguna cosa. Il·lús, em diran alguns. Que no els coneixies?, em diran d'altres. Però les mateixes ganes de veure prosperar el nostre poble en van fer pensar en positiu.

Però els esdeveniments s'amunteguen, i la dura realitat s'imposa: deixen passar el Parc Bit, accepten amb resignació l'aturada del Pati de sa Lluna, i per últim, després d'haver tirat per terra la feina de la cooperativa des Pouet, ara van pel Geriàtric.

Anem per parts. Un batlle del PP va ser qui, deixem de banda el motius, va aconseguir que la delegació de la UIB es fes a Alaior. I va ser amb el socialistes, en uns temps econòmicament tan difícils com ara, que van decidir tirar endavant la seu (finançada majoritàriament per l'Ajuntament), perquè el futur estava en apostar pel nostre poble enfront de Maó i Ciutadella. I encara que ens van endeutar, ara ningú discuteix que aquell endeutament ha significat prosperitat i riquesa tant econòmica com cultural per Alaior.

El Parc Bit és una d'aquestes instal·lacions semblants a la Universitat. Una aposta pel futur del nostre poble, si no volem que Maó i Ciutadella amb unes infraestructures més potents que noltros s'ho enduguin tot. I és una inversió de futur perquè hauria de ser un espai on les idees i projectes haurien de trobar el caliu necessari per convertir-se en realitat i convertir-se en fonts de treball i riquesa. Per açò no entenc com han acotat el cap i deixen que l'oportunitat passi.

En el Pati de sa Lluna el tema és mes greu. Una vegada arrancada l'obra i ja definits els usos, i amb un consorci constituït, ara anuncien tranquil·lament que s'atura. L'excusa és que el Govern balear no té doblers ¿? I a Mallorca, que?`El mateix dia que anunciaven l'aturada, els diaris de Mallorca recollien la notícia amb alegria que el Govern balear finançaria un dels monuments arqueològics més importants de Mallorca. Idò, en què quedam. ¿? Hi ha o no doblers?? I el nostre ajuntament què va fer ¿? Amb resignació cristiana van acotar el cap i en veu baixa van dir que no estaven d'acord. Ben diferent de la postura del batlle de Ciutadella, també del PP, que perquè no els hi paguen una factura del Palau Saura ha muntat un ciri important. Senyors del PP, que ens jugam el futur del poble. No havien decidit entre tots que el Pati seria el futur cultural del nostre poble , i que serviria per diferenciar-nos i atreure propis i visitants. I ara què esperam, que véngui l'Esperit Sant en forma del Sr. Bauzá?? Açò era un projecte de poble a on tots havien apostat fort, i no ens podem deixar enganar pel Govern balear. És mentida que no hi hagi doblers! A Mallorca sí que n'hi ha! Senyors del PP, aixequin la veu, protestin, i si és menester cridin, però no consentin que el Pati s'aturi, Alaior no s'ho mereix!

I la darrera notícia, que és la gota que vessa el got, és la que en base a reduir les despeses, pensen rescindir el contracte a l'empresa que fins ara duia el Geriàtric. I ho han duit tant en secret, que ni al propi regidor de l'àrea social s'havien atrevit a dir-li. I mentre des de l'ajuntament anaven fent passes, el regidor benintencionat parlava amb l'actual concessionària dient-li que estaven molt contents i arribarien a un acord. Mala intenció o descoordinació? No ho sé. Només puc dir que el Geriàtric d'Alaior ha estat un exemple per altres geriàtrics, per la bona gestió i la cura que han tingut del usuaris del servei, i ara per qüestions economicistes volen fer experiments. No voldria pensar que el tema social els importa tan poc, com per desfer un model d'atenció als nostres majors que ha funcionat tan bé, o que darrera aquest moviment hi ha una operació immobiliària, com es comenta per el poble. No.

Però hi ha coses que no s'entenen, i això del Geriàtric em costa, ja que posar per damunt del benestar dels nostres majors raons econòmiques no és de rebut.

M'hauria agradat dir que el poble va bé, i que ens esteim preparant per un futur millor, i felicitar-los, però la veritat és que l'únic que veig que per ara fa bon color són les floretes de les pasteretes