TW
0

Una investigació experimental d'un grup de psicòlegs de la Universitat Estatal d'Ohio, Estats Units, ha demostrat que les persones amb més de 70 anys, sense cap malaltia greu, poden tenir funcions cerebrals tan ràpides i precises com la dels joves a pesar de l'envelliment.

Els investigadors s'oposen a la creença que primer es perd en velocitat de donar resposta i després la precisió i ho han demostrat mesurant per separat el temps de reacció i la precisió a l'hora de resoldre exercicis bàsics. L'equip d'Ohio va acudir a un model combinat per revisar les dues variables en grups de fillets preescolars, col·legials, joves en edat de postgrau i ancians de diferents edats. Els exercicis es van realitzar amb l'ordinador i, després que els més majors agafessin pràctica, van concloure que una persona de 90 anys pot tenir la rapidesa d'un cervell de 20.

Altres autors havien defensat anteriorment que persones de més de 70 anys poden viure anys sense notar el deteriorament constant que es suposa.

Avui, 11 d'abril, el meu avi Toni Olives compleix justament 90 anys i si hagués participat en l'estudi dels especialistes d'Ohio segurament hagués entrat en l'estadística que mostra la capacitat absoluta de viure amb la intensitat que ell ho fa a la seva edat dedicant-se, com sempre ha fet, a la vida del camp i al seu bestiar.

Per molts d'anys, l'avi!