TW
0

Un estudi realitzat per la Universitat de Glasgow assegura que les expressions facials de les emocions, són interpretades de manera diferent segons la cultura. Sembla ser que el secret està en la part de la cara en la qual cadascú es concentra en mirar.

Els investigadors han escanejat i enregistrat els rostres de 30 persones entre occidentals i asiàtics per a comparar l'expressió de les seves emocions. Han reconstruït sis emocions (felicitat, sorpresa, temor, disgust, enfad i tristesa) en 15 europeus i 15 asiàtics. La conclusió és que no plorem de la mateixa manera, ni riem de la mateixa forma. Els occidentals tenim més gestos per a manifestar cadascuna de les nostres emocions. Mentre que els asiàtics tenen els mateixos gestos per a distints sentiments, i per tant tenen menys recursos facials. Les persones asiàtiques tendeixen a prestar major atenció als ulls, mentre que els occidentals observem la cara en el seu conjunt, incloent la boca. I és que, els asiàtics tendiren a interpretar l'expressió de por com a sorpresa i la d'oi com a enfad. D'aquesta manera, l'estudi afirma que la informació que proporcionen els ulls sol ser ambigua i produeix confusió, el que dificultaria la comunicació intercultural.

Els investigadors declaren que les diferències en la percepció també es reflecteixen en els "emoticons" occidentals i asiàtics, és a dir, en els caràcters tipogràfics utilitzats per a expressar emocions en les comunicacions electròniques escrites. Així, els "emoticons" asiàtics estan de cara i centrats en els ulls, mentre que en els occidentals la boca és el més important.

Aquests resultats contradiuen la teoria que desenvolupà Charles Darwin en el seu llibre "L'expressió de les emocions en l'home i en els animals", obra que reforçava la hipòtesis que les expressions facials formen part d'un llenguatge universal per a totes les cultures.

I és que, sembla ser que l'emoció és específica de cada cultura, fins i tot, en el llenguatge dels internautes.
–––
Patrismoncada@hotmail.com