TW
0

L'objectiu de l'equip de govern del Consell Insular de Menorca és conjugar la protecció de la natura amb el progrés econòmic de la seva ciutadania.

La majoria de la població de Menorca va decidir el 22 de maig de l'any passat que fos el Partit Popular la formació política que havia de dirigir el Consell Insular i per tant les polítiques que li pertoquen, entre les quals hi figura la d'ordenació del territori.

Per altra banda, l'actual PTI, aprovat l'any 2003, preveu la seva revisió al cap d'una dècada. Per tant, l'equip de govern insular no fa sinó complir amb el que marca aquest important document. És més, el PTI també preveu la seva pròpia modificació en cas de canvis importants en la situació econòmica o social de Menorca.

Que ningú s'engani ni es deixi enganar: el govern del Consell Insular no vol desprotegir res. Quin sentit tindria que Menorca perdés la seva senya d'identitat davant la resta de les Balears i altres destinacions de la Mediterrània? Menorca ha estat i volem que sigui essent en el futur una terra on residents i visitants puguin contemplar una natura verge al mateix temps que puguin guanyar-se la vida amb dignitat. Ni més ni menys.

Volem un PTI? Sí. Volem qualsevol PTI? No. Des de l'equip de govern insular som conscients que és necessària una regulació de l'ordenació del territori, però pensant sempre a fer compatible la protecció dels valors paisatgístics de Menorca amb el progrés de la seva ciutadania.

Hem de recordar que ser reserva de biosfera vol dir precisament aconseguir una sintonia entre la protecció de la natura i el progrés econòmic. Tan fàcil i negatiu per a Menorca seria mutilar qualsevol intent de creació d'un projecte econòmic que proporcionés llocs de feina com donar barra lliure a un creixement descontrolat. Crec que ningú vol cap d'aquests dos extrems per les conseqüències negatives que suposarien per a l'illa.

El projecte de l'equip de govern del Consell Insular de Menorca visualitza clarament la necessitat d'estimular l'economia, de donar facilitats als inversors, de reduir la burocràcia, de tendir cap a la simplificació administrativa, d'agilitar els tràmits, d'ajudar els emprenedors i de crear seguretat jurídica. Aquests són els valors que han de regir a partir d'ara.

Per tant, que ningú tengui dubtes; només puc dir que mai es construirà en espais d'alt valor, perquè continuaran estant protegits per les directrius d'ordenació territorial. D'aquesta manera torn a estendre la mà cap als col·lectius que encara tenen dubtes sobre la intenció del Consell Insular de Menorca de revisar el PTI.

En definitiva, volem un nou PTI per sumar i no per restar tal com hi havia fins ara. Volem un PTI que permeti una activitat econòmica a la ciutadania de Menorca, que deixi generar llocs de feina i que al mateix temps continuï preservant aquesta Menorca que tant ens estimam tots. Volem revisar i millorar el PTI per millorar la vida a Menorca.