TW
0

Si esperen una columna profunda, deixin de llegir. Avui empraré aquest espai per compartir amb vostès una pregunta que fa temps que em roda pel cap.
Saben vostès a quantes fotografies han sortit? No vull dir les que es fan amb la seva família, amics o quan viatgen pels racons d'aquest món. Em refereixo a les fotografies que fan altres persones a paisatges, monuments, carrers o platges i en les que vostès, sense voler-ho, acaben apareixent.

A Ciutadella, la redacció del diari està situada al bell centre del nucli antic, i per arribar-hi em creuo amb molts turistes. Alguns d'ells intenten immortalitzar amb les seves càmeres o amb els seus mòbils la Catedral, el Roser, la Plaça d'Artrutx o qualsevol detall, i sé segur que alguna vegada jo he format part d'aquesta postal que s'enduen de Menorca.

I per açò, i admet que és una tonteria, més d'una vegada m'he demanat en quants països del món hi deu haver una fotografia meva.

No sé si, per intentar millorar la imatge que venem a l'exterior, a algú li passarà pel cap que els menorquins hem de vestir de tal manera, o anar ben pentinadets i arreglats quan passam per llocs on els turistes fan fotos. No sigui cosa que després, a casa seva, quan repassen les fotos del viatge, algú hagi ofert una mala imatge. Jo, si sé que algú fa una foto, intento somriure!