TW
0

Amb els companys de la redacció discutim sobre les declaracions del GOB en relació al Camí de Cavalls i els actes incívics. El debat que s'ha obert (no a la redacció, sinó a la societat) és cabdal pel futur d'un dels productes estrella alternatius al sol i platja. Després de molts anys de lluita, tenim el Camí. Ara, l'hem de saber emprar i cuidar.

No es tracta de restringir el pas a ningú. No crec que aquest sigui el fons de les paraules del GOB. Allò que s'ha de fer és que qui transiti pel Camí de Cavalls conegui per on camina i sàpiga que aquella no és una via convencional, sinó un espai natural, delicat i que necessita d'una conservació especial. El Camí de Cavalls no és un 'sendero litoral' com el que es pretenia fer en temps passats, i açò s'ha d'explicar.

Amb els companys de redacció debatíem com aconseguir aquesta conscienciació, i tots coincidíem en la necessitat de més informació. Les diferències arribaven a l'hora de definir com donar aquesta informació. S'han d'instal·lar punts de divulgació a alguns trams del camí? I més enllà, s'ha de dotar d'alguns serveis complementaris a aquesta via, com punts d'aigua o serveis sanitaris? El debat està obert, i des d'aquí, crec que no s'hauria de tancar fins tenir alguna conclusió clara.

Ens jugam el futur d'una de les joies naturals i diferenciadores de Menorca.