TW
0

Petitó meu, els contes de tota la vida estan antiquats. Cada vespre, quan te cont "En Patufet" pens que les històries de tota la vida necessiten un toc de modernitat, una nova versió que les adapti a la realitat d'aquest segle XXI estressant i pessimista. Per tant, amb el teu permís, avui intentaré explicar-te com serien algunes de les històries de sempre si passessin avui.

Començarem pels tres porquets. Avui no seria el llop qui bufant els trauria de casa seva i els faria córrer cercant un lloc on refugiar-se. Avui el llop seria un banc, i la casa de pedra del porquet major seria la seu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca que, amb la seva feina incansable, ha aconseguit un petit salvavides per ajudar els milers de porquets desnonats encalçats pel llop banquer.

En Patufet mateix, segur que ja no tindria necessitat d'anar a la botiga tot cantant per comprar els cigrons. Avui, compraria els cigrons a través d'internet, a més acumularia punts a una targeta de client i així no correria el risc de ser trepitjat. Ara bé, el dia que en Patufet hagués d'anar a comprar llenties urgentment, o un tomàtic i un pebre per fer un sofrit, es trobaria tancada la botiga de sempre perquè tothom comprava a grans superfícies i a través d'internet.

I què t'he de dir de la rateta que garnava l'escaleta? Realment, la rateta havia estat una senyora amb una bona posició econòmica, però va invertir els seus estalvis en opcions preferents i va perdre bona part dels seus euros. Així que va haver d'acomiadar la senyora que li netejava la casa i es va haver de posar ella mateixa a fer l'escala.

L'aneguet lleig avui passaria ràpidament per una operació de cirurgia estètica i després denunciant els seus pares per maltractament psicològic tot contant la seva història en un programa de Telecinco. En un altre canal de televisió veuríem el conill i la tortuga competint per guanyar la seva particular carrera, i els jutges acabarien desqualificant el conill per haver menjat un pinso que contenia unes herbes no permeses.

Ah! I na Rínxols d'Or ja no podria anar a la casa dels tres Ossets, perquè aquests l'haurien tancada en clau i haurien posat un sistema d'alarma ben modern a prova de jovenetes que entren a les llars dels demés sense permís.

Ara que ho pens, trob que te seguiré contant els contes de sempre. A vegades, val més refugiar-se en la ficció, perquè la realitat fa feredat.