TW
0

Perquè tothom ho tengui clar abans de llegir aquestes línies, he treballat a IB3, conec el mitjà des de dins i tenc gent molt propera que encara hi fa feina. Jo vaig ser-hi quan aquest mitjà públic just començava a respirar, i ja sigui des de dins o des de fora, he seguit la vida d'una bona idea gestionada de manera pèssima per tots aquells que n'han tingut oportunitat.

Si alguna comunitat necessita un mitjà públic, aquesta és Balears, per allò de la discontinuïtat geogràfica. Ara bé, açò no justifica el monstre que es va crear al seu dia, un veritable forat negre, una màquina de perdre doblers alimentada per una gestió massa política i molt poc professional. Tothom ha fet promeses sobre IB3, cants a favor de la pluralitat i la independència, mítings assegurant coses que després no es complien... I IB3 ha seguit essent una bona idea mal gestionada.

El darrer capítol l'hem viscut amb l'acomiadament de 16 persones, una decisió que ha accentuat la mallorquinització d'una televisió que si precisament té sentit és per desmallorquinitzar Balears. Les retallades han estat més dures a les illes petites, i el cop no ha estat encara més fort gràcies a la bona feina feta pels treballadors que han lluitat per defensar no només els seus drets, sinó els de tots els ciutadans d'aquestes illes de tenir una televisió decent que, cal recordar-ho, pagam entre tots.

Les tisores a IB3 no han de centrar-se en els treballadors. No van ser ells qui van decidir emetre la Fórmula 1, la Champions League o tenir càrrecs directius elegits simplement pel color del seu carnet polític. Ells són els que han fet que aquesta televisió encara tengui algun sentit. No permetem que deixi de tenir-lo.