TW
0

Han passat 151 anys i el policia Jabert no ha deixat de perseguir Jean Valjean. El seu delicte va ser robar una mica de pa per alimentar a la família, la qual cosa li va costar una sentència de cinc anys als que se li van afegir catorze més després de diversos intents de fuga.

El pobre Valjean no en té prou amb l'obstinació del seu antagonista sinó que a més no pot escapar al destí inexorable dels personatges literaris, condemnats a repetir per sempre les seves aventures i a no poder escapar de les desgràcies que els va encolomar el seu autor.
L'heroi de "Els miserables" és va comprometre amb el bé gràcies a la bondat del bisbe Myriel, tanmateix l'implacable policia que el persegueix no creu amb la possibilitat que algú que ha delinquit un cop és pugui regenerar.

Ara l'eterna partida entre aquests dos homes es juga a la gran pantalla i en la versió musical de l'obra immortal de Victor Hugo, cantada en un anglès tant bo d'entendre que gairebé ni cal llegir els subtítols.

Segurament els hem vist o imaginats amb altres cares però Jabert, Valjean, Fantine i Cosette i demès miserables han tornat a la vida per recrear un cop més els conflictes entre la bondat, la justícia, la llibertat i la necessitat i per recordar que la gran literatura és també el millor espectacle.