TW
0

El debat sobre l'estat del país em sembla una gran pèrdua de temps. Algú de vostès encara no sap com esteim? Dubto que a algú se li hagi passat que aquesta societat fa temps que pateix quelcom més que un grip, que hi ha un munt de persones sense feina i que les tisores s'han convertit en les eines per excel·lència dels nostres polítics. Per tant, aquests debats grandiloqüents, on se xerra de tot i de no res, són estèrils com la terra eixorca.

El guió és cada any el mateix. Els que governen defensen que ho fan molt bé, que les seves mesures són les úniques que serveixen i que els altres no tenen alternativa. Per altra banda, l'oposició critica els que governen acusant-los de dur el camí equivocat, de no escoltar la societat i de viure als mons de Yupi. Si volen, ja els puc escriure jo els discursos d'una i altra banda, que crec que no m'equivocaria massa.

Em sembla absurd que els nostres polítics perdin el seu temps i els nostres doblers amb aquest teatre. És el mateix que passa en molts plens municipals, quan els regidors debaten coses sobre les que no tenen cap competència ni influència sobre els ciutadans als que es deuen. Senyors polítics, dediquin el seu valuós i car temps a debats útils, concrets i reals, no a un combat de boxa que només serveix per a que la claca de cada partit combati per veure qui idolatra més el seu líder.

Parlar de tot sense entrar en profunditat en res concret és perdre el temps. Aquest debat només serveix per a que tertulians de mil i una cadenes es guanyin el seu sou analitzant si un ha estat millor que l'altre. Als ciutadans de carrer, aquests dies de discussió política no ens serviran de gaire, per no dir que no en traurem cap profit. Ni un.