TW
0

El Col·legi Nacional de Fisioterapeutes ha emès un comunicat recordant que les principals causes de lesió medul·lar al nostre país són causades per imprudències. L'avís s'ha produït fa pocs dies, després de la finalització dels dos programes televisius en els que famosos salten en trampolí a la piscina.

Abans del xou d'esquitxos, les illes veïnes s'havien convertit en referent del "balconing", la pràctica turística suïcida que es porta a terme de matinada després d'una gran festa i del consum d'alcohol, llançant-se a l'aigua des del balcó de l'habitació. Esgarrifen les notícies dels nombrosos joves que han perdut la vida.

Les declaracions dels especialistes coincideixen en què la pràctica dels salts, sense una preparació adequada, implica un alt risc de patir lesions medul·lars o neurològiques. El passat cap de setmana, en qualque racó rocós menorquí ja es veien exemples que produeixen angoixa. Sí, a partir de certa edat, prenem total consciència de la vida. Ens arriben aquells instants de serenor, de la tranquil·litat de la saviesa quotidiana, la que ens aporta l'experiència dels calendaris. Un temps en el que ja no li demanem gaires coses, perquè ens sentim protagonistes només gaudint-la, amb els seus al·licients i desencants, amb el ritme lleuger de les postes de sol, de la mar calmada, de la bona companyia, del pausat dels somriures. No necessitem córrer permanentment perquè -segurament- les metes s'han convertit en les petites il·lusions diàries i patim davant la temeritat dels joves i no tant joves a l'hora de -per exemple- llançar-se a la recerca d'una tirada d'anunci, que anomenen "mediterràniament".

Açò, abans de que els càlculs fallin, de que desconeguem l'estat d'una marea canviant, el tipus de profunditat, l'existència de roques, la forma física ... no et llancis. Escolta de nou el fantàstic missatge del nostre espot publicitari de la cervesa Damm, que acaba dient: "De vegades el que busques és tan a prop que costa de veure". Estima't molt, tan clar com l'aigua.