TW
0

Els dono aquest consell de manera gratuïta, sense esperar res a canvi, només la seva satisfacció. Llegeixin, per favor, llegeixin. Arriben ara els dies en què els llibres surten al carrer. Llibres, recorden? Aquests objectes formats de pàgines i més pàgines tacades de tinta i que serveixen per alguna cosa més que per formar un preciós mosaic de colors a la prestatgeria de casa. És l'oportunitat perfecta per reconciliar-nos amb ells, obrir-los les portes de la nostra imaginació i deixar que hi entrin i ens facin viure vides diferents a la nostra.

Llegir ens alimenta, ens fa créixer i ens evadeix. Llegir ens obre la ment, ens reafirma o ens diversifica. Llegir ens forma, ens distreu i ens educa. Si amb tot açò encara no en tenen prou, els diré que llegir és una forma de diversió que no fa renou, no gasta piles i no necessita connexió wifi a internet. És més, si volen, no els fa falta gastar-se ni un euro. A la biblioteca els esperen milers i milers d'històries per descobrir, al preu més demanat en aquestes dates, zero euros.

Personalment, sempre hagués volgut tenir una prestatgeria immensa plena de llibres i més llibres. Els confessaré que a l'època d'estudiant a Barcelona, em cobrava la feina que feia gratuïtament com a becari amb alguns exemplars que les editorials enviaven a la redacció. Però repeteixo, els doblers tampoc són obstacle per a la lectura.

O sigui que llegeixin, per favor, llegeixin. Els falten motius? Amb aquest ambient pessimista que ens envolta, no creuen que qualsevol altra història narrada a un llibre no serà millor? Triïn vostès el motiu que vulguin, o en cerquin de nous, però els convido a la lectura. Jo prometo trobar més temps per llegir, que confesso que darrerament, no ho faig prou.