TW
0

Benvolgut president del Consell.

Me permeti que li exposi una sèrie de dubtes que molt ciutadans tenim en relació a l'actual projecte que pretén modificar la carretera general de la nostra illa i que el seu equip de govern te previst portar a terme, que com sabrà, contempla tot un seguit de grans rotondes a doble nivell al llarg del tram de Maó a Alaior i de Ferreries a Ciutadella. Dubtes que exposaré en forma de preguntes que espero trobi pertinents:

Sembla ser que el projecte guanyador de 16 que es van presentar en el concurs convocat per modificar aquesta via no contemplava cap rotonda. No sembla, doncs, que per raons tècniques o de seguretat fossin necessàries. Per quin motiu es van, dons, afegir? Hi ha alguna raó de pes que puguem saber els ciutadans que hagi portat a fer-ho?

L'actual projecte encara no defineix el tram d'Alaior a Ferreries. Hem de pensar que el nombre de rotondes s'incrementaran encara més en el futur quan tota la carretera estigui dissenyada?

Quin impacte visual damunt el tradicional paisatge menorquí s'espera que tingui tot aquest seguit de rotondes descomunals? Segur que no serà un despropòsit paisatgístic en la línia de l'actual variant de Ferreries?

Cap de les darreres grans obres d'infraestructura fetes damunt la nostra illa, com són la variant de Ferreries, la dessaladora de Ciutadella, el dic de Son Blanc, han estat portades a terme per constructores menorquines, fins i tot les actuals obres damunt la carretera de Maó a l'Aeroport han estat encarregades a una empresa de fora. Hi ha alguna possibilitat que aquesta obra magna damunt la nostra via principal sigui adjudicada a alguna empresa de la nostra illa? Segur que aquesta important inversió no beneficiarà una vegada més a alguna empresa de fora?

Hi ha manera d'assegurar que aquesta obra afavoreixi realment a l'economia menorquina o més aviat podríem pensar que pot passar fins i tot el contrari? Una obra d'aquestes dimensions que alterarà dràsticament el paisatge contemplat des del principal mirador de la nostra illa, paisatge fins ara tan bellament preservat, no tenim el perill que dissuadeixi als habituals visitants de Menorca, amants de la natura, a visitar-la? No serà una clara ofensa contra la nostra declaració de Reserva de la Biosfera, sens dubte un gran al·licient turístic, que ens obliga a ser respectuós amb el medi ambient?

No caldria pensar també en el manteniment d'una obra d'aquestes dimensions que serà lògicament molt més elevat. Segur que no serà un gravamen més per les nostres ja delicades finances?

No li sembla que hi ha dubtes raonables per afirmar que més que un incentiu, una obra d'aquesta envergadura pot ser un càrrega important per la nostra economia? No seria més sensat destinar una part d'aquests fons a procurar una tarifa plana i universal entre illes? Amb una despesa molt més petita, no es posaria en marxa aquest imprescindible motor econòmic reclamat insistentment des de fa molt de temps per tots els sectors de l'illa?

Per acabar, no creu que en un moment de retallades tant sensibles, una despesa tan important en un projecte monumental com aquest pot provocar més rebuig que acceptació entre la ciutadania? No seria potser el moment més idoni per fer una consulta popular sobre aquest transcendental tema per la nostra estimada illa, que ens ajudés a decidir sobre el seu futur d'una forma plenament democràtica?

Benvolgut president, espero que tingui a bé considerar de nou totes aquestes qüestions que espero no hagi trobat impertinents, i no cal dir que tots els ciutadans estaríem encantats de saber les seves respostes.