TW
0

Darrerament hi ha notícies que emborratxen. Imagino que baixen per l'escala de l'hemicicle i un diputat demana a l'altre: K-Ase? Un gin-tònic?. La taula del Congrés va aprovar fa uns dies les condicions del servei de restauració en la Càmera Baixa en les que figura, per exemple, el preu màxim dels gin-tònics a 3,45 euros. Si et vols acabar d'intoxicar, el cafè a 0,85 cèntims, el bufet a 9 euros, el menú de 10 plats a elegir en el restaurant a 13,45, la copa de Rioja 1,65... i el clàssic esmorzar de cafè o infusió, torrada o barreta a la planxa, xurros o pastisseria, quedarà en 1,05 euros.

Fa uns mesos ja ens havien informat dels preus dels comensals de l'Assemblea de Madrid, menús especials de 3,55 euros, degudament denunciats per la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes, escandalitzats perquè el cost mitjà dels menjadors escolars es situa en 4,80.

Gin-tònic de banda, costa d'entendre que amb l'actual situació econòmica s'hagi de sentir la concessió que regirà fins el 2015. Per què no es destina un assessor, tècnic, funcionari... a la revisió exhaustiva de tots els nous plecs de condicions? Per què no s'han retallat aquests privilegis? S'ha de consentir que siguin més barats que en els hospitals públics? És moral que el seu cafè costi 0,40 cèntims més barat que el nostre? Pels qui poden pagar-los?

Preparo 750 cc d'aigua, 250 cc de llimones ecològiques, 3 cullerades de sucre. Mesclo les 2/3 parts de llimonada, 1/3 del gin de Menorca, el nostre, i unes fulles de menta. Al cap d'una estona, ben gelat, faig el primer glop i penso amb n'Antònia de Ciutadella, amb qui vaig compartir espais al Mateu Orfila. Acompanyava al seu marit hospitalitzat i els fills li portaven els tapers diàriament, mentre els maonesos la mimàvem amb qualque formatjada o pastisset perquè s'atracava Sant Joan i no volíem que es sentís enfora de casa. Ella, no podia assumir el cost diari del menjar de la cafeteria.

M'acabo la beguda festera pensant -amb tristor- que els diputats representants del poble, gaudeixen d'uns preus gens representatius.