TW
0

En unes declaracions a "Il Corriere della Sera" el tennista Rafa Nadal va dir la passada setmana que el secret de la seva mentalitat guanyadora és esperar que tot sortirà bé.
¿Que les coses no van bé avui?- afirma Nadal- Aniran millor demà. Si tampoc van bé demà, aniran bé el proper cop, o el mes que ve. Allò important és tenir sempre confiança. Aquesta és l'actitud guanyadora: estar centrats i tenir la justa ambició".

L'optimisme i el pensament positiu no tenen gaire predicament entre els intel·lectuals. El primer problema és que estan a l'abast de tothom i es pot ser optimista sense necessitat d'una ment privilegiada. El segon, és que realment hi ha un corrent de positivisme simplista que predica que només desitjant quelcom és pot aconseguir. Aquesta modalitat ha fet rics a alguns escriptors de llibres d'autoajuda però ha servit per desprestigiar el que té de bo el pensament positiu.

Està clar que sense moltes hores d'entrenament, un gran sacrifici, unes condicions físiques esplèndides, una tècnica depurada i un extraordinari talent natural, Nadal no seria qui és en el món del tennis per molt positiu que es mostrés. Però en igualtat de condicions, l'optimisme que predica és l'arma secreta que el fa ser més fort mentalment que els seus rivals.

Enguany a Wimbledon al manacorí no li han sortit gens bé les coses i ha caigut a primera ronda però segur que el proper torneig li anirà millor. I també segurament alguna propera columna d'opinió estarà més inspirada.