TW
0

Diuen que el millor passeig del món és el dels Camps Elisis de París. Fins i tot un anglès va escriure un llibre titulat "The most beautiful walk in the world. A pedestrian in Paris" que descriu tota la ciutat com un gran bulevard per a caminar. Altres creuen que el millor lloc per a fer una "passeggiata" és Florència que fins i tot ocupa el primer lloc del ranking d'una pàgina web sobre les millors ciutats per caminar en la que la capital francesa està en segona posició. Les següents ciutats de la llista són: Dubrovnik, Nova York, Vancouver, Munich, Edimburg, Boston, Melbourne i Sidney. Sense ànim de discutir aquesta llista d'excel·lents llocs per ramblejar, al centre de l'Illa hi ha al manco tres passejades de dalt de tot. No descobriré res a ningú perquè són prou conegudes però no importa repetir-se quan parlem d'allò bo.

A primera hora dels matins estiuencs, si és possible millor a les 8 que a les 9, la platja de Son Bou és el lloc on un pot marxar descalç i on els peus es mouen al ritme de les onades i el mar se'ns mostra tan blau i jove com els quinze primers minuts del primer dia de la creació. La posta de sol es un altre gran moment.

Igualment esplèndida és la caminada de Ses Salines a Fornells per la carretera. Aquesta és millor fer-la al fosquet quan el sol va perdent la seva força.

El tram de Caví de Cavalls que va de Son Bou a Sant Tomàs és la meva tercera ruta preferida.

Ni ha moltes d'altres, i segurament n'hi haurà de més secretes, però aquestes tres be valen, com va dir Enric IV, una missa.