TW
0

La passada setmana vaig assistir al col·loqui sobre xarxes viàries que va organitzar el Cercle d'Economia. Van ser dues hores d'arguments tècnics, dades i estudis. Anàlisis objectius fets per experts, gent que coneix el territori perquè el trepitja cada dia i no perquè el veu a través d'una finestra des del seu despatx. Em va sorprendre la total coincidència a l'hora de considerar exagerat el projecte del Consell per a la carretera general.

Dic que em va sorprendre perquè l'argumentació d'aquesta consideració se sustentava en tesis tècniques. No hi havia política pel mig. Ningú no podrà dir que qui deia açò "eren els del no permanent". Em va agradar la riquesa de les explicacions, i vaig trobar a faltar algun representant del Consell per escoltar les intervencions. Aquests són els debats reals, els que s'haurien de tenir en compte. Els que es fan sense carnets de partit, sense programes electorals que condicionin les opinions.

La intervenció que es vol fer sobre la carretera general és suficientment important com per escoltar totes les veus, sobretot les que saben de què xerren. Ens hi juguem molt, i tal vegada ara no en som conscients. La intervenció sobre el territori moltes vegades és irreversible, i massa vegades no ens donam compte d'allò que tenim fins que ho perdem. Ho deia perfectament Guillem López, aquell dia. Una cosa és la renda i l'altre el patrimoni. El nostre paisatge és un patrimoni que ens dóna renda. Jugar amb ell a la lleugera, simplement per criteris partidistes, és arriscat i temerari. Sé que el Cercle d'Economia volia enviar un resum de la xerrada al Consell. Em sembla una gran idea. Esper que llegeixin el document amb atenció, i que reflexionin.