TW
0

Mentre el president del Govern espanyol fa senderisme, per Galícia el primer ministre britànic va a la platja amb la seva dona per Cornualles (tots dos amb sandàlies i vestits amb tons blaus, segons precisa l'agència Efe). Els dos líders es donen mútuament la murga per aquella roca que van conquerir el anglesos juntament amb Menorca i que van fer seves pel Tractar d'Utrecht. I així a les notícies espanyoles el conflicte de Gibraltar robarà uns minuts de temps al cas Bárcenas i la BBC parlarà una mica menys del tema del fracking per posar imatges de les cues de la roca.

Per si quedés algun dubte de que aquí ningú de fora ens diu els que hem de fer, el Govern ha dit que res de res a la proposta del FMI de que ens davallin un deu per cent del sou a tots. Una proposta feta segurament, per compensar la pujada del deu per cent que va demanar la senyora Lagarde a fi de prendre's la molèstia de presidir l'organisme monetari.

I per arrodonir les polèmiques estiuenques aquí a Balears tenim la del TIL. A Menorca ens la podríem haver evitat si no s'hagués signat mai el Tractat d'Amiens. Ara seríem súbdits de la Seva Graciosa Majestat i vendríem als turistes, a més de les nostres avarques, platets de souvenir amb la imatge del futur Rei Jordi, que Déu guardi molts anys.